9.9 C
Podgorica
Subota, 20 Aprila, 2024
spot_img

Dodik: Ili me pratite na putu u nezavisnost ili pristanete da budete potlačeni

Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Zapad zadržao stare težnje da upravlja Bosnom i Hercegovinom. Dodik je za TV Pink rekao da se “bori da se održi samobitna samostalnost Republike Srpske”, dodavši da je njegov cilj nezavisna Republika Srpska.

Ili me pratite u ovome, idemo u nezavisnost, ili pristanite da budete potlačeni, šta vam ja tu mogu. U svakom slučaju mislim da tu moju politiku koju sam vodio do sada značajan dio naroda podržava i razumije“, ocijenio je on.

Dodik je naglasio da je važno da Republika Srpska ostane stabilna i zahvalio je predsjedniku Srbije Aleksdandru Vučiću za podršku koju je dao Republici Srpskoj.

Govoreći o svom nedavnom susretu sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, on je rekao da su razgovarali o svemu.

Njegova poruka je da on cijeni i podržava prijatelje, da ih cijeni i da će im u svemu pomoći…. Rekao mi je da je veoma važno što održava redovne kontakte i sa predsjednikom Vučićem i što Srbija ima ovakvu politiku. Rekao je da razumije poziciju Republike Srpske“, naveo je Dodik.

„Vučić nesumnjivo jedan od najvažnijih lidera u Evropi“

Govoreći o pritiscima Zapada na Srbiju zbog neuvođenja sankcija Rusiji, on je kazao da se u današnje vrijeme pokazuje da je „jako važno imati stabilnog vođu i lidera“.

Vučić je nesumnjivo jedan od najvažnijih lidera u Evropi, bez obzira što Srbija nije u Evropskoj uniji. On pokazuje vođstvo koje se primjećuje“, rekao je Dodik.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite