12.2 C
Podgorica
Četvrtak, 29 Februara, 2024
spot_img

Dodik: Dolazak Đukanovića dodatno bi ponizio srpski narod

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je za beogradsju Politiku da nije trenutak za dolazak predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u tu zemlju jer bi “dodatno ponizio srpski narod”.

“U uslovima kada našem narodu uzimate dostojanstvo i pokušavate oduzeti imovinu u Crnoj Gori nije prihvatljiv dolazak predsjednika te zemlje kako bi odavde slao poruke protiv srpskog naroda”, rekao je Dodik u intervjuu Politici.

Prema njegovim riječima, situacija u Crnoj Gori je “nepravedna” za Srbe, a “mirni protesti koji se dešavaju su odbrana od jedne osione državne odluke koja nije uvažavala bazične interese tih ljudi”.

On je rekao da vjeruje da je moguće da se to pitanje riješi tako što će se taj zakon poništiti, a potom ući u proces da bi se rješavalo demokratski, navodeći i da podržava “pravedne” zahtjeve Srpske pravoslavne crkve.

“Za Srbe na ovim prostorima je najvažnije da nema rata. Priče o ratu u BiH su obična podvala, ako u tome ne učestvuje NATO ili neko sa strane. Kako bi Bošnjaci napali i s čim, kako bi donijeli odluku”, rekao je Dodik.

Prema riječima Dodika, Srbi su u BiH ugurani na silu, i “ništa što je vezano za tu zemlju” ne doživljavaju kao svoje.

“U Dejtonu smo prihvatili BiH, ali ne ovakvu i ne da u njoj budemo poniženi. Nisam secesionista, mogu da ispredaju svakakve teorije, ali ovo je borba za položaj RS. Da više prestanemo da živimo u zemlji u kojoj ćemo sa strahom čekati odluke okupacijskih sudova”, rekao je Dodik.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite