17.9 C
Podgorica
Ponedjeljak, 27 Maja, 2024
spot_img

Dodik danas organizuje miting: Nezadovoljstvo rezolucijom o Srebrenici i nove secesionističke poruke

Izvor:klix.ba

Predstavnici vlasti u RS-u na čelu s SNSD-om koji predvodi Milorad Dodik danas su u Banja Luci zakazali veliki narodni miting koji će se održati u 18 sati na Trgu Krajine.

Odluka o organizovanju mitinga donešena je zbog nezadovoljstva vlasti u ovom bh. entitetu o odluci Generalne skupštine Ujedinjenih nacija da raspravlja o usvajanju rezolucije o Srebrenici.

Iako rezolucija nigdje ne spominje srpski narod, Milorad Dodik je nekoliko puta naglašavao kako je ovakav vid rezolucije direktno usmjeren protiv jednog naroda u Bosni i Hercegovini.

“Sa ovog mitinga jasno ćemo poručiti da ne možemo da živimo sa muslimanima, odnosno Bošnjacima koji nas uporno kleveću i nameću nam odgovornost tamo gdje ne postoji”, poručio je Dodik prije nekoliko dana.

On je naveo da će miting koji je zakazan za 18 sati na Trgu Krajine biti veliki miting “slobodarskog srpskog naroda”, koji će poručiti da su Srbi častan, pošten, istorijski narod.

Predstavnici opozicije već su naglasili kako neće prisustvovati ovom mitingu te su poručili kako on predstavlja politički skup SNSD-a.

“Međutim, miting u četvrtak bit će samo igrokaz vlasti u kojem je tema pomenute Rezolucije iskorištena kao paravan za stvarnu temu koju vlast želi da nametne, a to je Izborni zakon RS.

Predsjedništvo Narodnog fronta je jednoglasno u odluci da ne učestvujemo na pomenutom mitingu, jer je ovdje rezolucija o Srebrenici zloupotrijebljena kao pokriće za spasavanje režima”, rekla je predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić.

Miting dolazi samo dan nakon što su Dodik i predstavnici drugih stranaka u državnoj koaliciji održali sastanak na kojem su razgovarali o deblokadi određenih procesa na državnom nivou.

Uprkos razgovorima, Dodik je ponovno zaprijetio otcjepljenjem.

“Pogriješili ste, razbili ste sistem odlučivanja jer o tome nije odlučivalo Predsjedništvo. Ukoliko danas ne uspijemo besmisleno je bilo šta da se radi. Zašto Bošnjaci misle da možemo da nastavimo živjeti zajedno, a da oni nastave da nam lijepe etikete. Kako mislite da mi ostanemo tu. U svakom malom mjestu u BiH kada se rastaje par, ako je žena matretirana, a mi smo maltretirana sve vrijeme, onda je cijelo mjesto na njenoj strani. Nećemo da živimo s vama. Vidjet ćete kako to izgleda. To je moj stav”, rekao je Dodik.

VIJESTIDodik danas organizuje miting: Nezadovoljstvo rezolucijom o Srebrenici i nove secesionističke poruke
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Užas u Tivtu: Pas vezan tegom i bačen u more, spašen zahvaljujući brzoj reakciji građana

Danas je na Župi kod Tivta otkrivena šokantna scena koja je izazvala uznemirenost među građanima. Jedan pas je pronađen vezan za teg od 20...

Opština Zeta raspisala konkurs za izradu grba

Na osnovu Odluke o imenovanju predsjednika i članova Komisije za pripremu predloga simbola Opštine Zeta, Komisija za pripremu predloga simbola Opštine Zeta, dana 24....

Zeković: Crna Gora je jedna jedina – majka

Poznati kantautor, pjesnik i kompozitor Momčilo Zeković Zeko gostujući u emisiji “Na kraju dana” govorio je o atmosferi 21. maja na Cetinju i opisao...

Etički odbor UCG pokrenuo postupak nakon vulgarnih komentara u televizijskoj emisiji, najstroža kazna – javna osuda u Biltenu

Etički odbor Univerziteta Crne Gore pokrenuo je postupak u kojem će se istražiti ponašanje profesora Filozofskog fakulteta Aleksandra Stamatovića, koji je u emisiji na...
Ne propustite