18.1 C
Podgorica
Četvrtak, 29 Februara, 2024
spot_img

Đurašković: SDP nakon Cetinja traži “Vrtić za sve” u cijeloj Crnoj Gori

Socijaldemokratska partija nakon Cetinja traži “Vrtić za sve” u cijeloj Crnoj Gori, kazao je  gradonačelnik Prijestonice i funkcioner te partije Nikola Đurašković.

“Cetinje je postalo prvi grad koji je uveo besplatan vrtić za svu djecu, čime se ispunjava jedno od ključnih obećanja vezanih za poboljšavanje demografske slike i u našem gradu i u Crnoj Gori.

Ovih dana počinje refundacija troškova za roditelje u okviru projekta “Vrtić za sve”, a sredstva su obezbijeđena u lokalnom budžetu za 2024. godinu. Na ovaj način ćemo značajno rasteretiti budžet sugrađana koji imaju djecu predškolskog uzrasta i u vremenu opšteg rasta cijena života poslati drugačiju poruku”, kaže Đurašković.

U toj partiji smatraju da za ovu namjenu i za najmlađe ima dovoljno novca i u državnom budžetu i SDP će, najavljuje, uskoro predstaviti sličan program koji bi se odnosio na cijelu Crnu Goru.

“Naša zemlja se nalazi pred ozbiljnim demografskim izazovima i potrebno je sistemsko stvaranje uslova kako bi, ne mali, troškovi roditeljima maskimalno umanjili.

Podsjećamo da je Cetinje u ovom mandatu lokalne uprave donijelo odluku o povećanju nadoknade za rođenje djeteta sa 350 na 500 eura, izgrađeno je desetak novih dječijih igrališta, obnovljeni skoro svi sportski tereni na otvorenom, a od ove godine se će se nadoknađivati i troškovi za vantjelesnu oplodnju za parove sa Cetinja. Zbog toga smatramo da se dio ovih aktivnosti i mjera može sprovesti i na državnom nivou, što će biti predstavljeno u narednim danima”, zaključuje Đurašković.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite