11.7 C
Podgorica
Četvrtak, 18 Aprila, 2024
spot_img

Đeljošaj: Neprijatno sam iznenađen reakcijama na tekst o NATO intervenciji

Moram priznati da sam krajnje neprijatno iznenađen reakcijama pojedinaca na moj jučerašnji tekst, posvećen 25-godišnjici NATO intervencije u bivšoj Jugoslaviji, u kojem sam jasno i nedvosmisleno izrazio i žaljenje za nevine žrtve, a među kojima je, istine radi, i član moje šire porodice, kazao je ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj. 
 
Kako navodi, ono što je ciljano i tendenciozno izvučeno iz konteksta, a sa očiglednom namjerom njegove diskreditacije, odbacuje sa indignacijom i prezirom. 

“Posebno osuđujem namjerna pogrešna tumačenja, relativizaciju i instrumentalizaciju nevinih žrtava zarad političkih ciljeva! Takvom polusvijetu ne pripadam i neću nikada pripadati”, rekao je Đeljošaj.

Razlog vojne intervencije je, dodaje, poznat cijelom svijetu.

“Civilne žrtve nikada, niti u jednom trenutku, nisam nazvao niti povezivao sa razlogom sâme intervencije. Dakako, ove političke partije koje su potrčale da klevetama i optužbama reaguju, kao i svi koji su kadri da nevine žrtve i djecu koriste za jeftine političke poene, više govore o sebi samima i sopstvenim moralnim dometima. Još jednom, sa dubokim žaljenjem zbog nevino stradalih, ostajem dosljedan u borbi za bolju i sigurniju budućnost naše djece. Za Crnu Goru oslobođenu politike prošlosti, sigurnu u NATO-u, prosperitetnu u Evropskoj uniji”, zaključio je Đeljošaj. 

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite