11.7 C
Podgorica
Četvrtak, 18 Aprila, 2024
spot_img

Đeljošaj: Civilizovani svijet morao humanitarnom vojnom intervencijom da zaustavi politiku zločina Miloševića

Na današnji dan, prije 25 godina, civilizovani svijet je morao humanitarnom vojnom intervencijom da zaustavi politiku zločina Slobodana Miloševića. Zaustavljeno je etničko čišćenje i još veći zločini, kazao je Nik Đelošaj predsjednik Albanske alternative, potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja.

Smatra da je intervencija donijela mir i razvoj Balkana, a 25 godina poslije, većina balkanskih država je pristupila NATO savezu i, zajedno sa njima, čuvamo mir od zločinačkih politika.

“Sve države, uključujući i Republiku Kosovo, koračaju sigurno putem ka EU i sveobuhvatnom razvoju.
Nažalost, i ova humanitarna intervencija, koja je sprovedena, naglašavam i podsjećam, još jedanput, kao odgovor na zločinačku politiku Slobodana Miloševića, sobom je odnijela nevine žrtve.
Prilika je da se prisjetimo nevinih žrtava koje stoje kao zalog trajnom miru koji je donijela ova intervencija, kojom su zaustavljeni ratni zločinac i politika koju je personifikovao”, kazao je Đeljošaj.

Ističe da su zauvijek zahvalni parterskom NATO savezu što je tada vratio mir, ali i što i dalje čuva i što će čuvati i garantovati mir u ovom dijelu Evrope od bilo kakvih zločinačkih politika!

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite