16.8 C
Podgorica
Srijeda, 21 Februara, 2024
spot_img

DF bojkotuje izbore u Tivtu

- Marketing -spot_imgspot_img

Demokratski front neće učestvovati na izborima u Tivtu koji će biti održani 5. aprila, saopšteno je iz tog političkog saveza.

“Uzimajući u obzir opštu situaciju u zemlji, da nema uslova za pošten i slobodan izborni proces i činjenicu da ima važnijih tema od lokalnih izbora u ovom momentu, ne želeći da javno mnjenje u zemlji skrećemo sa onoga što je centralna tema u posljednjih par mjeseci i što će našu društvenu scenu opterećivati i u narednom periodu DF je donio konačnu odluku da ne izlazi na lokalne izbore u Tivtu”, saopštio je DF.

Na tu odluku, kako se navodi, dodatno je uticao i način izbora novog predsjednika DIK-a, čime je, kako su sikatli, poslata jasna poruka da nema spremnosti za promjene izbornih uslova i da će se na izbornu utakmicu i ovoga puta izlaziti pod istim uslovima kao što je to i ranije bio slučaj.

“Ovom odlukom ni u kom slučaju ne želimo da utičemo na odluke ostalih opozicionih subjekata o načinu, eventualnog, učešća na lokalnim izborima u Tivtu”, dodaje se u saopštenju DF-a.

Na izborima u Tivtu neće učestvovati ni Građanski pokret URA, a do sada su potvrđene dvije izborne liste – Socijaldemokrate Ivan Brajović – “Tivat mora bolje” i Bokeški forum – “Ljudi Boke znaju”.

IZVOR: RTCG

- Advertisement -spot_img
Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite