32.5 C
Podgorica
Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
spot_img

Demokrate: Kome koalicija DF i URA namještaju budvansku Pizanu

Nakon imenovanja Odbora povjerenika Opštine Budva od strane Dritana Abazovića i Andrije Mandića, jedan od prvih zadataka Juškovića i ekipe je bio da na predlog najurenog i bivšeg predsjednika opštine, Bata Carevića, Vaterpolo klubu Budva uzme imovinu tj. poslovni prostor na Pizani, u Budvi, tvrde Demokrate Budva.

“Nama je, poštovani Budvani, i tada bilo jasno šta se sprema i upozoravali smo na to jer su, Carević i DF, već duže vrijeme pokušavali da tu imovinu predaju u ruke DPS “investitora”. Javna je tajna da su oko, na plažu Pizana i poslovni prostor, bacili iz turske grupacije MERIT koja na lokaciji bivše zgrade ZETA FILMA gradi kondo hotel. Ovo je zajednička investicija firme MERIT MONTENEGRO sa turskim kapitalom i firme ZETA FILM, čiji je vlasnik Brano Mićunović”, kažu budvanske Demokrate.

Naime, tvrde, MERIT ima namjeru da gradsku plažu Pizana pretvori u svoju hotelsku plažu, koju će na tenderu dobiti u zakup od Morskog dobra, čiji je predsjednik Upravnog odbora Rađenović, funkcioner URA, a izvršni direktor Mikijelj, funkcioner NSD-a Budva.

“Plaža je u zadnjih nekoliko godina slobodna za pristup i kupanje mještanima, i našim gostima, a činjenica je da je firma Dukley Budva zakupila sa namjerom da je takođe pretvori u privatnu plažu. Slobodna je jer je, upravo Vaterpolo klub Budva, shvatajući značaj Pizane za Budvane odbijao da pod zakup izda poslovni prostor i pripadajuću terasu odmah iznad same plaže! Zbog takvog lokal-patriotskog odnosa Vaterpolo kluba vedete DF-a su preko Juškovića i ekipe preuzele poslovni prostor sa namjerom da ga izdaju DPS „investitorima“ ! Čudna neka borba protiv DPS-a, zar ne poštovani Budvani”, navode Demokrate.

Da bi sproveli svoje zamisli u djelo, dodaju, naravno potrebno je prvo u Programu privremenih lokacija u zoni Morskog dobra, za period 2019-2023 godina, ucrtati pomenutu terasu jer u ranijem periodu to nije dozvoljavao upravo Vaterpolo klub Budva kao vlasnik imovine.

“Tu sada na scenu stupa ministarka u tehničkom mandatu, Ana Novaković Đurović, koja vjerovali ili ne objavljuje izmjenu ovog Programa i to ni manje ni više nego 25.08.2022.godine”, ističe se u saopštenju.

“Dakle, Program koji važi još ovo ljeto i koji treba da od Nove godine zamjeni novi dokument se mjenja na kraju ljeta, i u njega se ciljano ucrtava terasa pomenutog poslovnog prostora kako bi što prije opština, pod vođstvom nelegalnog i nelegitimnog predsjednika opštine, gospodina Božovića, raspisala namješteni konkurs za zakup ovog prostora”,naglašavaju Demokrate Budva.

Pitaju javno Božovića i Mikijelja, dakle vrh liste DF –a u Budvi, kao i ministarku u tehničkom mandatu  Novaković Đurović iz URE, kome se namješta ovo kupalište koje je jedno od rijetkih gradskih plaža u Budvi?

“Kome gospodo, koalicioni partneri? Zbog čega se mjenja Program na kraju ljeta čija važnost ističe za dva, tri mjeseca u kom periodu treba donijeti novi? Zbog čega, gospođo Novaković Đurović? Poštovani građani, pozivamo vas da pratite koordinaciju i djelovanje ove štetne koalicije DF – URA u Budvi, i posebno ovaj slučaj Pizana, te da kada 23. oktobra pođete na glasanje dobro prije toga razmislite kome ćete dati glas jer naša Budva malo po malo nestaje i postaje trećerazredna destinacija pod vođstvom ovih političkih subjekata i pojedinaca”, naglašava se u saopštenju.

To nikako, poručuju, ne smijemo dozvoliti, našu Budvu moraju da vode ljudi i politički subjekti koji su već pokazali da to znaju da rade u interesu svih građana Budve, i ako se samo malo vratite unazad, vidjećete da su Demokrate i Dragan Krapović naš grad vodili u najtežim vremenima i okolnostima i to sa velikim uspjehom.

“Poštovani sugrađani, samo glasom za našu listu, vaš interes i interes grada je potpuno siguran, jedino mi nikad nismo izdali vaše interese i nikad nećemo, zato 23. oktobra imamo šansu da se mi pitamo u Budvi, a ne nikako raznorazni „strateški parneri“ bivšeg režima, očigledno ovog puta podržani od novih partner”, zaključuju budvanske Demokrate.

DRUŠTVODemokrate: Kome koalicija DF i URA namještaju budvansku Pizanu
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite