19.9 C
Podgorica
Subota, 13 Aprila, 2024
spot_img

Darmanović: Srbija se na razne načine miješa u unutrašnje stvari Crne Gore

“Srbija se na razne načine miješa u unutrašnje stvari Crne Gore”, rekao je ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović, tokom današnje konferencije za novinare, komentarišući aktuelna dešavanja na relaciji dvije države.

“Izjave političara ne služe uvijek za saopštavanje istine”, rekao je Darmanović odgovarajući na pitanje novinara koji je pomenuo i šefa srpske diplomatije, Ivicu Dačića nakon čega je Darmanović rekao da “Dačić zna da Crna Gora ne vodi antisrpsku politiku”.

“Crna Gora je prepoznata po politici dobrosusjedstva i regionalne stabilnosti”, rekao je Darmanović odgovarajući na pitanje – kada će se i na koji način razriješiti situacija u vezi trenutnih odnosa Crne Gore i Srbije koja je eskalirala slučajem srpskog diplomate koji se ogriješio o diplomatska pravila i praksu”.

Ministar Darmanović je odgovorio i na naše pitanje u vezi sa konkretnim djelom kojim je srpski diplomata prekršio diplomatska pravila i praksu zbog čega je službeno informisana srpska Ambasada u Podgorici.

“Jedino što mogu da vam kažem je da Crna Gora nikada ne bi odgovorila na ovaj način da se ne radi o ozbiljnoj stvari”, rekao je Darmanović dodajući da su, pošto je službeno, o svemu informisana Ambasada Srbije, vođeni razgovori u prijateljskom tonu i sa razumijevanjem.

Tokom današnje konferencije za novinare šefovi crnogorske i grčke diplomatije su još jednom potvrdili dobre prijateljske odnose i razvijenu saradnju u više oblasti.

Ministar vanjskih poslova Grčke Nikos Dendias se, ranije danas, sastao i sa premijerom Duškom Markovićem.

Zajednički je ocijenjeno da Crna Gora i Grčka dijele stav da je proširenje Evropske unije jedna od najvažnijih evropskih politika koja doprinosi napretku svih država unije i obezbjeđuje viši stepen sigurnosti.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite