4.9 C
Podgorica
Četvrtak, 22 Februara, 2024
spot_img

Damjanović: Opasno se priprema priča o zaduženju od oko milijardu eura kad se formira nova Vlada

- Marketing -spot_imgspot_img

inistar finansija u tehničkom mandatu Aleksandar Damjanović kazao je da ima informacije da bi nova vlada mogla u oktobru-novembru da se zaduži oko milijardu eura pod izgovorom uvećanja zarada i krpljenja rupa kojih, kako ističe, nema.

On je, komentarišući najave lidera Pokreta “Evropa sad” Milojka Spajića za ukidanje doprinosa ka Fondu PIO, rekao da se faktički prvi put Fond PIO finansira iz doprinosa.

– Stvar je u tome da se na ovaj način opasno za državu priprema priča kako će biti neophodno novo zaduženje u oktobru/novembru kad eventualno nova Vlada stupi na dužnost, gdje bi eventualno neko već isplanirao, po podacima koje ima, da se zaduži milijardu eura pod firmom da se podignu zarade, da se krpe rupe kojih nema, naprotiv, i da se negdje, kako je isti bivši ministar najavio, Fond PIO i penzije finansiraju iz indirektnih proeza. To vam je PDV – rekao je Damjanović na sjednici Vlade.

S jedne strane, kako kaže, imamo povećanje zarada, a sa druge PDV-a koje bi bilo neminovno, a koje bi kao vid indirektnog oporezivanja najviše pogodilo populacije koje su u stanju socijalne potrebe, pa i penzionere.

IZVOR: POBJEDA

- Advertisement -spot_img
Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite