12.2 C
Podgorica
Četvrtak, 29 Februara, 2024
spot_img

Crnogorska partija izlazi na izbore

Glavni odbor Crnogorske partije na sjednici u Novom Sadu donio je odluku da Crnogorska partija (CP), učestvuje na predstojećim izborima i tako omogući da se čuje glas crnogorske manjine u Vojvodini i Srbiji.

“Kada su ugrožena Ustavom i zakonima garantovana prava crnogorskoj zajednici u Srbiji nemamo ni jedan razlog da budemo pasivni i da bojkotujemo izbore. Politička situacija je nažalost takva da su nerijetko i opozicione partije – bilo na ljevici, bilo na desnici – podjednako loše, kao i vladajući režim, po pitanju odnosa prema našoj nacionalnoj zajednici.

CP je takođe donijela odluku da će svoj nastup na republičkim, pokrajinskim i na većini opštinskih izbora vezati za modernu, proevropsku koaliciju Vojvođanski front”, ističe se u saopštenju.

Crnogorska partija je, kako se dodaje, jedna od rijetkih političkih partija u Srbiji koja je jasno profilisana na tekovinama antifašizma, koja jasno poštuje punu nezavisnost svih bivših Jugoslovenskih republika, kao i punu političku, ekonomsku i suštinsku autonomiju Vojvodine i punopravno članstvo Srbije u EU i NATO.

“Sve ove političke stavove podržavamo bezuslovno, tako da pozivamo crnogorsku zajednicu, kao i ostale građane Srbije koji su zainteresovani za ove vrijednosti, da podrže našu partiju i koaliciju Vojvođanski front. Na taj način podršku daju i za ostvarenje ključnih interesa cijele države: da Srbija postane normalna, progresivna evropska zemlja oslobođena nasljeđa nacionalizma.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite