11.7 C
Podgorica
Subota, 20 Aprila, 2024
spot_img

Crnogorke se ne predaju, Škerović: Da ne dozvolimo Francuskoj da se osjeća komotno

Crna Gora je već napravila fenomenalan rezultat na Eurobasketu, ali naše košarkašice imaju ambicije i u četvrtfinalu protiv Francuske.

Veliki duel je večeras od 18 sati, Crna Gora bi pobjedom osigurala plasman u polufinale, ali i izborila nastup na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Parizu.

“Iskreno, vjerujući u sve što možemo da radimo, ovo jeste iznenađenje, ako imamo u vidu kako su djevojke odigrale u grupnoj fazi i potom protiv Italije. Međutim, ne zaustavljamo se nakon ovog rezultata, idemo dalje”, rekla je selektorka Jelena Škerović.

Francuska sa ulogom favorita ulazi u sjutrašnji duel. Radi se o reprezentaciji koja je na posljednja četiri šampionata igrala u finalu.

“To je iskusna ekipa, sa velikim rezultatima. Treba da igramo svoju igru, dajemo maksimum i budemo agresivne u odbrani, pa ćemo vidjeti rezultat na kraju. Stizale su do pobjeda jakom odbranom, one su visoka ekipa, sa četiri igračice preko 182 centimetra. Mislimo isključivo na nas. Želimo da vidimo možemo li da im odgovorimo agresivnom odbranom i kontranapadima i da na taj način nametnom naš stil igre. Ključ je da ne dozvolimo Francuskoj da se osjeća komotno na terenu i pokuša da se prošeta do polufinala“, objašnjava Škerović.

Četvrtfinale

Mađarska – Češka 12.15

Belgija – Srbija 15.00

Francuska – Crna Gora 18.00

Španija – Njemačka 20.45

IZVOR: CDM

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite