14.9 C
Podgorica
Četvrtak, 18 Aprila, 2024
spot_img

Crna Gora osuđena na gnjili populizam, obmane i laž

Crnogorsku državu i društvo treba korjenito mijenjati. Stari režim je od države napravio koruptivno leglo, politiku pretvorio u bankovne račune a institucije je koristio za obračun sa svima koji su željeli pravednu, poštenu i odgovornu vlast, saopšteno je iz Građanske inicijative 21. maj.

“Partije bivšeg režima na čelu sa DPS-om su najzaslužnije što su obrazovanje, kultura, zdravstvo i amaterski sport bile na repu unutrašnje politike. Baš kao što su onemogućili da se crnogorska javnost suoči sa odgovornošću Crne Gore za raspad Jugoslavije i ponižavajuće služenje zločinačkoj velikosrpskoj politici. Ili, što su otvorili vrata nacionalističkoj SPC i malignim beogradskim medijima da primitivizuju i zaglupljuju crnogorsko društvo”, kažu u GI 21. maj.

Ističu da bi danas taj isti DPS i i svi ti isti sateliti, nakon tri godine trivijalne politike i lažnog patriotizma, da sebe predstave kao “proevropsku i državotvornu” opoziciju.

“Pritom su opstali samo zahvaljujući činjenici što su partije novog režima drugorazredne beogradske marionete i prazni skup nekvalifikovanih i zalutalih politikanata. Zato je danas Crna Gora stiješnjena između politike starog i novog režima i do daljnjeg osuđena na gnjili populizam, obmane i laž. To je i razlog što se nestranačka javnost, društvene grupe i civilne inicijative moraju založiti za obnovu posrnule države i reanimaciju društva i marginalizaciju političkog duha koji je oblikovao stari i novi režim. Jer, nema ko drugi”, zaključuju u GI 21. maj.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite