15.9 C
Podgorica
Utorak, 16 Aprila, 2024
spot_img

Crna Gora je naša kuća, sačuvajmo je

Crna Gora je isuviše mala da bi danas živjela bez solidarnosti i jedinstva, poručio je Vladimir Joković, predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore.

On je, povodom dana Socijalističke narodne partije Crne Gore, poručio da će ta stranka novac predviđen za organizovanje proslave, donirati Institutu za javno zdravlje.

Joković kaže da Crna Gora prolazi jedan od svojih težih i neizvjesnijih istorijskih perioda.

“Svjestan činjenice da nije vrijeme ni za kakve proslave, želim ovim putem da u svoje lično, i u ime partije na čijem sam čelu, dam punu podršku, prije svega, Institutu za javno zdravlje, ljekarima, medicinskom osoblju, koji ulažu svoje nesebične napore da spasu ono najvrednije u svakom društvu – zdravlje i živote naših građana”, poručio je Joković.

Podršku je poslao i radnicima u institucijama, vodovodnim, komunalnim, radnicima u službi zaštite i spašavanja, pripadnicima policijskih službi, radnicima na šalterima, u marketima i u drugim preduzećima.

“Mnogi od njih, u ovim vanrednim okolnostima, uz nepostojanje odgovarajuće zaštitne opreme, direktno rizikuju svoje zdravlje, kako bi Crna Gora odgovorila ovom izuzetno teškom momentu. Ujedno, pozivam naše građane, da skupa, svi do jednoga pokažemo jedinstvo i solidarnost, u ovoj bici koja nema političku pozadinu, u borbi protiv pošasti koja ne bira ni po političkoj, ni nacionalnoj osnovi, i ispoštujemo preporuke nadležnih institucija i Instituta za javno zdravlje Crne Gore”, naveo je Joković.

Kaže i da će SNP nastaviti da daje konkretne predloge i mjere, kao i sugestija Vladi Crne Gore u vezi sa prevazilaženjem situacije izazvane korona virusom.

“Crna Gora je naša kuća. Sačuvajmo je. Ova epidemija ostaviće, nažalost, ogromne posljedice. I sve možemo nadoknaditi, osim ljudskih života, uz nadu da smrtnih slučajeva neće biti. Zato nema mjesta nejedinstvu, niti bilo kakvim podjelama. Jednostavno, moramo biti jedno. Siguran sam – pobijedićemo!”, zaključio je Joković.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite