35.8 C
Podgorica
Utorak, 23 Jula, 2024
spot_img

Crna Gora je naša kuća, sačuvajmo je

Crna Gora je isuviše mala da bi danas živjela bez solidarnosti i jedinstva, poručio je Vladimir Joković, predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore.

On je, povodom dana Socijalističke narodne partije Crne Gore, poručio da će ta stranka novac predviđen za organizovanje proslave, donirati Institutu za javno zdravlje.

Joković kaže da Crna Gora prolazi jedan od svojih težih i neizvjesnijih istorijskih perioda.

“Svjestan činjenice da nije vrijeme ni za kakve proslave, želim ovim putem da u svoje lično, i u ime partije na čijem sam čelu, dam punu podršku, prije svega, Institutu za javno zdravlje, ljekarima, medicinskom osoblju, koji ulažu svoje nesebične napore da spasu ono najvrednije u svakom društvu – zdravlje i živote naših građana”, poručio je Joković.

Podršku je poslao i radnicima u institucijama, vodovodnim, komunalnim, radnicima u službi zaštite i spašavanja, pripadnicima policijskih službi, radnicima na šalterima, u marketima i u drugim preduzećima.

“Mnogi od njih, u ovim vanrednim okolnostima, uz nepostojanje odgovarajuće zaštitne opreme, direktno rizikuju svoje zdravlje, kako bi Crna Gora odgovorila ovom izuzetno teškom momentu. Ujedno, pozivam naše građane, da skupa, svi do jednoga pokažemo jedinstvo i solidarnost, u ovoj bici koja nema političku pozadinu, u borbi protiv pošasti koja ne bira ni po političkoj, ni nacionalnoj osnovi, i ispoštujemo preporuke nadležnih institucija i Instituta za javno zdravlje Crne Gore”, naveo je Joković.

Kaže i da će SNP nastaviti da daje konkretne predloge i mjere, kao i sugestija Vladi Crne Gore u vezi sa prevazilaženjem situacije izazvane korona virusom.

“Crna Gora je naša kuća. Sačuvajmo je. Ova epidemija ostaviće, nažalost, ogromne posljedice. I sve možemo nadoknaditi, osim ljudskih života, uz nadu da smrtnih slučajeva neće biti. Zato nema mjesta nejedinstvu, niti bilo kakvim podjelama. Jednostavno, moramo biti jedno. Siguran sam – pobijedićemo!”, zaključio je Joković.

DRUŠTVOCrna Gora je naša kuća, sačuvajmo je
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite