11.7 C
Podgorica
Subota, 20 Aprila, 2024
spot_img

CKM: Patriotski skup na Cetinju 13.februara

Crnogorska kulturna mreža organizovaće 13.februara u 18 časova patriotski skup na Cetinju.

“Prateći dešavanja i napade kojima je svakodnevno naša zajednička kuća izložena odlučili smo se za organizaciju patriotskog skupa, koji za razliku od skupova koji se organizuju ovih dana širom naše države nije politički obojen niti je usmjeren protiv bilo koje religije i nacije. Osnovni cilj okupljanja će biti da se pošalje jasna poruka svima koji žele da falsifikuju crnogorsku istoriju, da patriotski nastrojeni građani Crne Gore to neće dozvoliti”, navode u CKM-u.

Patriotski skup će se organizovati pod sloganom “Svi zajedno za građansku i evropsku Crnu Goru“.

“Ideja nam je da se navedeni skup organizuje svakog četvrtka, u gradovima u kojima bude vladalo interesovanje za njegovu organizaciju. Sami logo koji će ujedno i biti logo ovogodišnje proslave Dana nezavisnosti simbolizuje baklju slobode i zajedništva za građansku i evropsku Crnu Goru, kao i  multietničnost i multikulturalnost što su najveće vrijednosti naše države”, ističu u CKM-u.

Poručuju da ovim skupom brane pravo, čast, slobodu i dostojanstvo Crne Gore.

“Ono što želimo posebno da istaknemo jeste to da skup nije osmišljen kao pandam litijama na kojima se nikad ne pjeva Crnoj Gori i na kojima nema crnogorskih obilježja. Pozivamo Crnogorce, Srbe, Bošnjake, Muslimane, Albance, Hrvate i Rome da dođu na skup i da svi zajedno pošaljemo poruku ljubavi i patriotizma prema građanskoj i evropskoj Crnoj Gori”, poručuju u saopštenju.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite