25.9 C
Podgorica
Subota, 15 Juna, 2024
spot_img

Četvrti dan bez novozaraženih zahvaljujući diciplini

Predsjednik opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u Tuzima Mirza Pepić koji se već 12 dana nalazi u strogom karantinu u svojoj kući u Malesiji kazao je u ispovijesti za Pobjedu da je besa – data riječ dala rezulat u borbi protiv korona virusa.

„Građani Malesije su i ovog puta, kao mnogo do sada, pokazali da data riječ, odnosno besa, i te kako znači i da se poštuje kada je to najpotrebnije”, kazao je Pepić u ispovijesti za Pobjedu.

Pepić se već 12 dana nalazi u strogom karantinu sa svojom porodicom. Mjere su jako stroge i uključuju izlazak samo u dvorište kuće bez bilo kakvog kontakta sa spoljnim svijetom pa i svojim najbližim srodnicima i komšijama. Hranu i sve potrepštine im dostavljaju volonteri.

“U karantinu sam od kako su na snagu stupile mjere Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti – dakle, već 12 dana. Što se zdravstvenog stanja tiče i ja i moja porodica se osjećamo dobro. Vjerujem da se tako osjeća i najveći broj građana Tuzi, ali to ne smije zavarati nikog od nas. Vidjeli smo koliko malo treba da se virus brzo proširi u velikim razmjerama”, kaže Pepić.

I pored prvih izuzetno pesimističnih prognoza, Tuzi se održavaju na 34 zaražena, što je posljedica velike samodiscipline građana.

“Moram istaći da su mjere koje su uvedene bile nužne i pravovremene te da su zbog njihovog poštovanja, već na početku dale rezultat. Građani su bezrezervno ispoštovali sve preporuke nadležnih institucija i na taj način smo dokazali odgovornost prema sebi i svojoj zajednici. Vjerujem da je ujedno i razlog što već četvrti dan nije zabilježen slučaj novozaraženih u našoj opštini”, navodi on.

Pepić kaže da je besa dala rezultat.

“Data riječ, odnosno besa, i te kako znači i da se poštuje kada je to najpotrebnije”, navodi Pepić koji nije mogao da procijeni koliko vemena će trajati mjere.

“Najvažnije je da se u ovom trenutku sačuva zdravlje građana. Svjesni smo činjenice da nije lako pridržavati se datih mjera, ali smo isto tako svjesni da su mjere dale rezultat što je u ovom trenutku najbitnije od svega. Zbog toga je od izuzetne važnosti da se i dalje pridržavamo preporuka Nacionalnog kordinacionog tijela, koje će sigurno učiniti sve da ukoliko postoji mogućnost preduzme olakšavajuće mjera u datoj situaciji”, dodaje on.

Pepić navodi da je izuzetno zadovoljan radom volontera, lokalne samouprave, i dobrom saradnjom sa NKT.

“ Volonteri nose najveći teret u ovoj situaciji i daju svoj maksimum kako bi izašli u susret građanima, što zasigurno nije nimalo lako, imajući u vidu da na taj način ugrožavaju svoje zdravlje i svojih porodica, te stoga zaslužuju posebnu zahvalnost i poštovanje za posao koji rade. Lokalna samouprava je pokazala odgovornost i u dobroj mjeri izašla u susret svim izazovima, uz pomoć volontera bez kojih bi bilo nemoguće sve ovo ostvariti. Što se tiče saradnje sa NKT-om moram istaći da je ona veoma dobra. Tu smo kao društvo pokazali da kada smo jedinstveni, i kada poštujemo preporuke date od tog tijela, rezultat neće izostati, a dokaz tome jeste da kao što sam naveo, već četvrti dan nemamo novih zabilježenih slučajeva zaraženih građana”, zaključio je Pepić.

POBJEDA

DRUŠTVOČetvrti dan bez novozaraženih zahvaljujući diciplini
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Basara napustila KCCG, oni poručuju da traže novog stručnjaka za transplantaciju koštane srži

Klinički centar Crne Gore (KCCG) ponudio je profesorki Nadeždi Basari produženje istovjetnog ugovora kakvog je imala do 1. juna 2024. godine, saopšteno je iz...

Romi simbol diskriminacije, brak sa pripadnicima te zajednice neprihvatljiv za 54 odsto građana/ki

U Crnoj Gori je najprisutnija diskriminacija zbog političkih uvjerenja, na drugom mjestu je  kriterijum  seksualne   orijentacije - budući da  68,1%   građana vjeruje...

Pljevlja: Zbog guštera u vozilu žena završila pored puta

Juče oko 17 časova Službi zaštite i spašavanja opštine Pljevlja je stigla dojava da je došlo do izlijetanja vozila sa saobraćajnice, na magistralnom putu...

KIC ZETA: Mališani iz vrtića  “Zvezdani vrt” prisustvovali edukativnoj radionici

Mališani iz vrtića  “Zvezdani vrt” prisustvovali su edukativnoj radionici pod nazivom “Reciklaža nije gnjavaža”. Predavači Maja Stojanović i Milica Šanović upoznale su djecu sa osnovnim...
Ne propustite