16.8 C
Podgorica
Srijeda, 21 Februara, 2024
spot_img

Četiri osobe zatečene u krivolovu na Skadarskom

- Marketing -spot_imgspot_img

U nacionalnom parku Skadarsko jezero organizovana je sinoć vanredna akcija u cilju suzbijanja nelegalnih aktivnosti, a tom prilikom četiri osobe zatečene su u nelegalnom izlovu ribe u reonu Gostiljske rijeke.

“U akciji je pored zaposlenih u NP učestvovao i pripadnik Uprave policije, dok je uspješnoj realizaciji ove akcije veliki doprinos dao i Monitoring centar i termalna kamera uz pomoć kojih su locirana lica zatečena u nelegalnim aktivnostima.

Od četiri lica oduzeta su dva plovila, dva vanbrodska motora, dvije akumulatorske baterije, električni prevarač, plinska lampa, plinska boca, osti i 35 kilograma ribe.

Lica zatečena u nezakonitom izlovu ribe predata su na dalje postupanje nadležnim državnim organima”, navodi se u saopštenju Nacionalnih parkova.

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore uspostavilo je i Call centar kako bi omogućili savjesnim građanima da prijave nelagne aktivnosti u parkovima. Građani putem poziva na broj telefona 067/000-825 mogu tokom 24 časa prijaviti sve uočene nelegalne aktivnosti.

Izvor: AntenaM

- Advertisement -spot_img
Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite