24.7 C
Podgorica
Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img

Carević kažnjen sa 350 eura zbog napada na novinarku Gradske TV

Sud za prekršaje u Budvi kaznio je Sava Carevića, brata bivšeg predsjednika te opštine, novčanom kaznom u iznosu 350 eura zbog napada na novinarku Gradske TV.

– Da su novinari Gradske televizije uvijek na meti “oslobodilaca” potvrđuje i prošlogodišnji napad na našu ekipu tokom snimanja kamenoloma Platac koji, kako je nedavno potvrđeno na sjednici Vlade u tehničkom mandatu, protivzakonito eksploatiše firma Carević invest.

Novinarku naše kuće Dubravku Perović tada su verbalno napali uži članovi porodice – sin i braća – u to vrijeme prvog čovjeka Budve, Marka Bata Carevića. Tokom obavljanja profesionalnog zadatka, Savo Carević se na javnoj površini, novinarki Perović unio u lice, zasipajući je salvom uvreda i prijetnji.

Ime Sava Carevića se, zbog nasilničkog ponašanja, već nalazi u spisima predmeta, pa je Sud za prekršaje u Budvi, zbog napada na novinarku Dubravku Perović, Carevića prekršajno kaznio sa 350 eura – naveli su sa Gradske. 

– Koliko košta sloboda izražavanja? Da li pred bagerima Car incesta, koji su, podsjetimo, 6. septembra uništili vozila protestanata na cetinjskom Belvederu, treba da stojimo mirno? Ko širi govor mržnje? Je li 350 eura cijena slobode govora u Crnoj Gori?

Sigurni smo da to neće oštetiti Carevićev kućni budžet, niti ga obeshrabriti u novim napadima na novinare i neistomišjenike. Agresija i bahatost Carevića paradigma su načina na koji se vlast ponaša prema svojim kritičarima, medijima i svima koji drugačije misle – zaključuju sa Gradske. 

DRUŠTVOCarević kažnjen sa 350 eura zbog napada na novinarku Gradske TV
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Podnijeta prijava zbog bespravne sječe u Bijelom Polju

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima nastavlja sa borbom protiv bespravnih sječa, a intenzivirane kontrole terena daju iz dana u dan sve bolje rezultate,...

Porfirije i Joanikije primili Nikolu Rokvića nakon hodočašća: Crkva će uvijek podržavati ovakve pregaoce

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije primio je juče u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu Nikolu Rokvića, članove njegove porodice i najbliže saradnike. Odmah po...

FOTO: Knežević obavijestio Čađenovića da je zabranu Belivuku i Miljkoviću skinuo menadžment Uprave policije

Bivši pomoćnik direktora Uprave policije Dejan Knežević, obavijestio je svojevremeno bivšeg specijalnog tužioca Sašu Čađenovića o tome da su zabranu ulaska u Crnu Goru...

Ministarstvo zdravlja pokreće izradu studije izvodljivosti za Univerzitetski klinički centar uz podršku FASEP granta

Ministarstvo zdravlja Crne Gore pokrenulo je izradu Studije izvodljivosti za izgradnju novog Univerzitetskog kliničkog centra, koji će biti finansiran putem FASEP granta (fonds d’études...
Ne propustite