11 C
Podgorica
Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img

Čarapić zaposlene u Glavnom gradu nazvao mediokritetima

Odbornik Pokreta Evropa sad u Skupštini Glavnog grada Vasilije Čarapić nazvao je zaposlene u Glavnom gradu mediokritetama. On je ranije danas na Twitteru objavio da bi Glavni grad u što kraćem roku trebalo izradi novi masterplan za upravljanje otpadom.

Nakon te objave povela se polemika na Twitteru i jedan ok korisnika pitao je Čarapiću ko će da izradi master plan (ili masterplan) za upravljanje otpadom, te koliki je to “što kraći” rok?

“Mislim da je što kraći rok – do kraja godine (moram da pričam sa gradonačelnicom svakako). Imam dobre kontakte sa kolegama odbornicima iz Ljubljane i Osla koji nam mogu dati smjernice oko masterplana, a ne vidim zašto ga ne bi radili i in-house”, napisao je on.

Na to je korisnik Twittera Mikica Vučinić rekao da ne vidi ni on zašto ga ne biste radili “in-house”, “nego ne znam imate li stručnog kadra za to. Mislim na stvarno stručni, a ne na kadar koji je to na papiru. Drugo, kako stoje stvari sa selektivnim odlaganjem otpada, kad se ni mješoviti ne odlaže u kontejnere, nego pored njih?”

“U Crnoj Gori sigurno postoji stručan kadar za ovo, a u sistemu Glavnog grada – vjerovatno se može naći kada se malo probistri među mediokritetima koji tamo rade. Što se tiče selektivnog odlaganja otpada, ja mislim da to faktički ne postoji, jer je svaki indikator po tom pitanju loš”, odgovorio je Čarapić.

Potom je korisnik Twittera predložio Čarapiću šta treba da uradi.

“Onda ovako. Dok se “malo ne probistri među mediokritetima koji tamo rade” i prije izrade master plana, NAĐITE MODEL PRINUDE, da se čvrsti komunalni otpad STVARNO odlaže selektivno. Za to ne treba mnogo pameti, nego čvrsta ruka i rad nadležnih institucija”, naveo je Vučunić.

čarapić je rekao da je apsolutno saglasan.

“Ja vjerujem da je odsustvo prinude jedan od ključnih uzroka niske kulture. Evo vam podatak i mislim da će vam sve biti jasno – prošle godine je zbog neadekvatnog odlaganja otpada komunalna inspekcija izrekla svega 7.700 eura kazni”, zaključio je Čarapić.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite