18.9 C
Podgorica
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024
spot_img

Bruka u Danilovgradu: Na groblju pjevali zakletvu zloglasnih ,,Crvenih beretki“

Pjesma ,,Hriste, Bože“ koju sada često koriste učesnici litija predvođeni sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve bila je zakletva Jedinice za specijalne operacije, zloglasnih ,,Crvenih beretki“, kojom je komandovao Milorad Ulemek Legija.

Vrhovni sud Srbije potvrdio je presudu kojom su Milorad Ulemek Legija i Zvezdan Jovanović osuđeni na po 40 godina zatvora zbog ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića. Zloglasne ,,Crvene beretke“ bile su jedinica pod direktnom komandom srpske BIA i Slobodana Miloševića i smatra se odgovornom za više monstruoznih ubistava, kao štpo je bilo Ivana Stambolića, nekadašnjeg predsjednika Predsjedništva Srbije.

Tokom litija u Crnoj Gori i sveštenici Srpske pravolsavne crkve pjevali su pjesmu ,,Hriste Bože“ tokom obraćanja okupljenom narodu. Zakletva koju je ,,proslavio“ Legija govori o žrtvovanju za odbranu Kosova i svojevrsni je poziv na rat.

Mještani Orje luke koji su se obraćali Pobjedi ogorčeni su vandalskim činom i tvrde da je sve izvedeno u organizaciji SPC, odnosno lokalnog sveštenika iz Danilovgrada Željka Ćalića.

-Ovdje je prije desetak dana obavljena sahrana jednog našeg rođaka i sramotno je da obijesni momci prave ovakve performanse na groblju, kazao je za Portal Pobjede predstavnik bartstva Boškovića koji su inače potpisali zahtjev kojim traže da policija ne dozvoli da večerašnje protestne litije idu pored njihovih kuća.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite