29.9 C
Podgorica
Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
spot_img

Brajović: Brojnost pokazati na izborima, ne na ulici

Brojnost u podršci politikama i viziji razvoja društva, većinska Crna Gora pokazuje na izborima, a ne na ulici, poručio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović na sastanku sa ambasadorima zemalja članica Evropske unije i NATO-a i šefom delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

https://twitter.com/brajovic_ivan/status/1232967621928247296

Brajović je naveo da su za prevazilaženje izazova i odgovore na aktuelna pitanja, osim vladajuće većine, građani odgovornost delegirali i opozicionim parlamentarnim partijama.

“Za istinski demokratsko društvo, treba da se čuje i glas opozicije kroz jasan i konstruktivan stav u Parlamentu. Naše djelovanje treba da ide u korist građanskog društva i samih građana, bez obzira na političko opredjeljenje. Mi smo na dijalog spremni. Ali za njega je neophodno da i druga strana ima definisane stavove i jasnu politiku”, ističe Brajović.

Pred Crnom Gorom su, ističe, izazovi daljeg jačanja institucija države, mjerljivi rezultati u oblasti vladavine prava, vidljivo ekonomsko snaženje, transparentan i nepristrasan rad medija.

“Vladajuće strukture su pokazale visok stepen razumijevanja i tolerancije, dok ogroman broj građana ne podržava antidržavne i često veoma uvrjedljive poruke sa protesta. Moram istaći važnim što se protesti održavaju na miran način, u čemu izuzetnu ulogu imaju nadležne državne institucije, među kojima najveći teret nosi crnogorska policija”, kazao je Brajović.

U nastavku zaokruženja svog nacionalnog i državnog identiteta, jačanja institucija i vladavine prava, Crna Gora je donijela i Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

“Time pokazujemo da poštujemo pravo na izražavanje drugačijeg mišljenja, uprkos lako prepoznatljivom manipulativnom diskursu crkvenih okupljanja”, navodi Brajović.

CDM.ME

GLAVNABrajović: Brojnost pokazati na izborima, ne na ulici
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite