16.9 C
Podgorica
Ponedjeljak, 27 Maja, 2024
spot_img

Božović izabrao da prvo posjeti Plužine: Srbija spremna da investira u sportsku halu

Ambasador Srbije Vladimir Božović danas je posjetio Plužine i to je njegova prva zvanična posjeta nekoj crnogorskoj opštini.

Kako je saopšteno iz Socijalističke narodne partije, predsjednik Opštine Plužine Mijuško Bajagić sa saradnicima primio je danas Božovića u prvu zvaničnu radnu posjetu.

“Tom prilikom predstavnici Opštine Plužine upoznali su ambasadora Božovića sa potencijalima i mogućnostima koji će biti definisani u Strategiji razvoja opštine Plužine koja je u završnoj fazi izrade. Tom Strategijom biće definisani razvojni projekti koji imaju za cilj unapređenje kvaliteta života svih građana opštine, kao i zaustavljanje iseljavanja stanovništva kao najvećeg problema, a time i dalji razvoj same opštine. Kao najznačajnije istakli su potencijale u oblasti poljoprivrede, turizma i drvne industrije”, navode u saopštenju.

Kako se navodi, Božović je zahvalio na prijemu i istakao da je izabrao da Opština Plužine bude prva crnogorska opština koju će zvanično posjetiti, “da bi time u ime države Srbije i njene Ambasade u Crnoj Gori iskazao poštovanje prema opštini koja je na zadnjem popisu procentualno imala najviše stanovnika koji su se izjasnili kao Srbi, kao i najveći broj onih koji govore srpskim jezikom”.

“Ambasador Božović je prenio spremnost Republike Srbije i poruku predsjednika Aleksandra Vučića da je Srbija spremna da investira i učestvuje u izgradnji sportske hale u Plužinama koja nedostaje, koju će zajednički koristiti svi stanovnici kako god se izjašnjavali. Takođe, dogovorena je buduća saradnja u pogledu realizacije projekata koji će biti realizovani na osnovu Strategije Opštine te zamolio da se pripremi Studija sa konkretnim podacima koji će poslužiti u realizaciji tih projekata”, navodi se u saopštenju.

Bajagić je zahvalio na posjeti, posebno ističući “da mu je drago da su Plužine u nečemu prve”.

“Takođe je istakao značaj saradnje sa gradovima pobratimima Kraljevom i Ivanjicom, kao i potrebu većeg promovisanja raftinga na Tari kao nadaleko čuvene turističke atrakcije i krstarenja Pivskim jezerom, te obilaska Parka prirode Piva kao prvog parka prirode u Crnoj Gori.

Predstavnici Opštine su upoznali ambasadora Božovića i sa svim problemima sa kojima se suočavaju u komunikaciji sa Vladom Crne Gore s obzirom na činjenicu da su opoziciona opština od 1998. godine, odnosno da vladajuća DPS partija na državnom nivou nikada nije bila ni blizu osvajanja lokalne vlasti. Ta činjenica je, nažalost, korišćena za neadekvatan odnos državne vlasti prema Opštini Plužine.

Sagovornici su se saglasili da sva buduća saradnja i dogovori budu u skladu sa zakonima Crne Gore i u dogovoru sa Vladom Crne Gore, a u interesu građana Plužina”, dodaju u saopštenju.

Sastanku se prisustvovali Petar Mitrić, predsjednik Skupštine opstine Plužine, Vladimir Joković, predsjednik SNP CG, Vladimir Knežević, glavni administrator i Slobodan Delić, direktor Parka prirode “Piva”.

DRUŠTVOBožović izabrao da prvo posjeti Plužine: Srbija spremna da investira u sportsku...
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Užas u Tivtu: Pas vezan tegom i bačen u more, spašen zahvaljujući brzoj reakciji građana

Danas je na Župi kod Tivta otkrivena šokantna scena koja je izazvala uznemirenost među građanima. Jedan pas je pronađen vezan za teg od 20...

Opština Zeta raspisala konkurs za izradu grba

Na osnovu Odluke o imenovanju predsjednika i članova Komisije za pripremu predloga simbola Opštine Zeta, Komisija za pripremu predloga simbola Opštine Zeta, dana 24....

Zeković: Crna Gora je jedna jedina – majka

Poznati kantautor, pjesnik i kompozitor Momčilo Zeković Zeko gostujući u emisiji “Na kraju dana” govorio je o atmosferi 21. maja na Cetinju i opisao...

Etički odbor UCG pokrenuo postupak nakon vulgarnih komentara u televizijskoj emisiji, najstroža kazna – javna osuda u Biltenu

Etički odbor Univerziteta Crne Gore pokrenuo je postupak u kojem će se istražiti ponašanje profesora Filozofskog fakulteta Aleksandra Stamatovića, koji je u emisiji na...
Ne propustite