19.9 C
Podgorica
Subota, 13 Aprila, 2024
spot_img

Bošković: Zakon o slobodi vjeroispovijesti okidač za hibridni rat protiv Crne Gore

Ministar odbrane Predrag Bošković saopštio je danas u Briselu da je Crna Gora naučila određene lekcije iz hibridnog rata koji se trenutno vodi u Crnoj Gori, a čiji je okidač Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

“Iako mala zemlja sa ograničenim resursima Crna Gora je i do sada je pokazala da može itekako kvalitetno da  suprotstaviti svim izazovima”, rekao je Bošković novinarima nakon današnjeg sastanka ministara odbrane zemalja članica NATO u Briselu.

Po njegovim riječimaveć u septembru prošle godine je najavio da će u susret izborima hibridna kampanja početi da se intenzivira.

“Naravno, uzet je Zakon o slobodi vjeroispovijesti kao jedan okidač za brutalno obračunavanje sa Crnom Gorom. Vidjeli smo u zadnje vrijeme sve se to više pokazuje da ti protesti imaju najmanje veze sa Zakonom već prije svega sa političkim željama određenih političkih subjekata u Crnoj Gori i van Crne Gore da se obračunaju sa državom i legitimnom izabranom vlašću”, istakao je Bošković.

Ministar je poručio da je Crna Gora naučila je određene lekcije i “siguran sam da ćemo znati da se izborimo sa svim izazovima kako bi Crna Gora opet bila primjer suživota svih nacija i vjera, to je osnovna i ključna definicija Crne Gore da bude jednako mjesto za življenje za sve njene građane”.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite