14.7 C
Podgorica
Subota, 24 Februara, 2024
spot_img

Bošković: Vulin je tragikomičan, njegov nacional-socijalizam najviše šteti imidžu Srbije

“Uzalud politički performansi Vulinu”

“To što radi i izjavljuje u posljednje vrijeme Aleksandar Vulin bilo bi smiješno da on nije i ministar odbrane Srbije”, kazao je ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković novinarima pred početak sastanka sa ministrima odbrane u Briselu.

“Ovako je tragikomično i njegov nacional-socijalizam najviše šteti imidžu Srbije. Pokazao je to i juče u Crnoj Gori, ali uzalud mu politički performansi. Crna Gora se ponaša zakonito i dostojanstveno u svim situacijama. Poštujemo zvanične organe Srbije i kad oni, kao Vulin, ne poštuju nas, naše zakone i poznatu diplomatsku praksu…. To sto je ministar Vulin jedan od visokih srpskih zvaničnika koji su dio anticrnogorske kampanje u službi DF, to je njegova stvar”, kazao je Bošković.

“Ako to ne smeta rukovodstvu Srbije, ne smeta ni nama”, dodaje Bošković.

“Ali, državni organi Crne Gore ponašaće se u skladu sa Ustavom i zakonima. Nikad sebi ne bismo dozvolili da se ljudske i porodične tragedije zloupotrebljavaju u političke svrhe, kako to radi ministar Vulin. Mnogo bolje bi bilo da je Vulin juče došao sa konkretnim rezultatima istrage, nego što je pokušao zloupotrijebiti pomen. Ipak, nadamo se da Vulin i njemu slični sa ovakvim ponašanjem ne mogu biti mjera odnosa Srbije i Crne Gore. Uostalom najbolji demantij njegovih izjava dao je ambasador Srbije u Crnoj Gori”, poručio je Bošković iz Brisela.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite