14.7 C
Podgorica
Subota, 24 Februara, 2024
spot_img

Borelj Đukanoviću: Crnu Goru doveli ste do toga što je danas – predvodnik u procesu pristupanja EU

Visoki predstavnik za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku EU Žozep Borelj zahvalio je bivšem predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću na pismu koje mu je uputio povodom završetka mandata.

Borelj između ostalog ističe da je EU odlučna u namjeri da štiti mir i stabilnost i da radi na ostvarivanju prosperiteta na Zapadnom Balkanu, i izuzetno poštuje partnerstvo Crne Gore kao susjeda, saveznika, i buduće države članice.

“Cijenim vaša dugogodišnja nastojanja da približite Crnu Goru i EU, i da Crnu Goru dovedete do toga što je danas – predvodnik u procesu pristupanja EU.

Vjerujem da nam je zajednička snažna odlučnost da Crna Gora dobije svoje mjesto u EU.

Bezbjedonosni izazovi sa kojima se danas u Evropi suočavamo pokazuju koliko je značajno da smo jedni uz druge. EU pozdravlja kontinuiranu punu usklađenost Crne Gore sa zajedničkom vanjskom i bezbjedonosnom politikom.

Crna Gora konzistentno pokazuje da bira put ka EU kao svoj strateški pravac i budućnost za svoj narod.

Želim da Vam se iskreno zahvalim na dobroj saradnji proteklih godina. EEAS će nastaviti da pruža podršku naporima da se Crna Gora zadrži čvrsto na putu ka EU i da se prodube reforme koje su obavezne kako bi zemlja napredovala u procesu EU integracija. Posvećen sam i nastavku naše saradnje, radu na stabilnosti i prosperitetu, da učinimo da budućnost Crne Gore u Evropskoj uniji postane stvarnost, što ostaje naš zajednicki cilj”, stoji u Boreljovom pismu.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite