27.8 C
Podgorica
Četvrtak, 25 Jula, 2024
spot_img

“Bježanje od izbora, očekivani potez gubitnika”

Svojom objavom da ne učestvuje na tivatskim izborima, dio crnogorske opozicije je pokazao svu svoju neozbiljnost i nedosljednost, a prije svega neodgovornost prema građanima, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Tivat.

“Osviješćeni zakašnjelim rezultatima istraživanja javnog mnjenja i suočeni sa surovom istinom o tome šta građani Tivta misle o njihovoj politici, grandiozne najave o učešću u tivatskim izborima i njihovoj velikoj pobjedi, brzo su zamijenili strahom od odmjeravanja snaga i još grandioznijom odlučnošću da sa izbora pobjegnu”, navodi se u saopštenju.

Iz tivatskogg DPS-a smatraju da je opozicija tim potezom pokazala gdje se na njihovoj listi prioriteta nalaze interesi građana.

“Ne čudi njihova neodgovornost, jer su je već mnogo puta pokazali na primjeru opština koje su u koaliciji vodili. Svađe, podjele i međusobna optuživanja, a sve na štetu građana koji žive u tim opštinama, jedini su rezultati njihove vlasti”, navodi se u saopštenju.

Demokratska partija socijalista nije iznenađena ovom neodgovornošću i lančanom odlukom pojedinih opozicionih stranaka da bojkotuju izbore, jer je ona logičan izbor političara kojima su opstrukcije i političko profiterstvo jedina bliska politička strategija.

“Mi nastavljamo da razgovaramo sa građanima o rezultatima, planovima i zadacima koje smo predvidjeli svojim političkim programom. Nimalo nas ne dotiču pokušaji ometanja i opstrukcije izbornog procesa od strane dijela opozicije, jer smo uvjereni da će svi koji su zainteresovani za bolji život i razvoj Tivta, naći svoje mjesto na izbornim listama”, navode iz DPS-a.

Iz te partije navode da su građani Tivta odavno pokazali političku zrelost i odgovornost prema svom gradu, i na slične ovakve pokušaje u prošlosti odgovarali su velikom izlaznošću na izborima.

“Podsjećamo na prošle izbore za tivatski parlament, kada su vječiti politički gubitnici takođe pozivali na bojkot, postigli suprotan efekat: blizu 70 odsto Tivćana ostvarili su svoje demokratsko pravo i dali apsolutnu podršku DPS-u Tivat. Na taj način građani su pokazali svoju odlučnost da ne dozvole politikanstvu da izaziva blokade, zastoje i odlaganja razvoja svog grada”, navodi se u saopštenju.

Demokratska partija socijalista Tivat, kako su zaključili,  i ovoga puta vjeruje da će, kao i svih prethodnih godina, Tivćani podržati program one partije, koji njima i njihovim porodicama obezbjeđuje siguran, bolji i kvalitetniji život u tom gradu.

rtcg.me

GLAVNA"Bježanje od izbora, očekivani potez gubitnika"
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite