22.9 C
Podgorica
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024
spot_img

Bivši odbornici PES-a neće ni danas na sjednicu Skupštine: Nema ni dogovora, ni kvoruma

Bivši odbornici Pokreta Evropa sad, njih petoro, neće ni danas prisustvovati sjednici Skupštine Glavnog grada koja je zakazana za danas u 10 časova. Dragan Radović iz novoformiranog odborničkog kluba u Glavnom gradu kazao je da su pokrenuli proceduru za odlaganje sjednice, te da neće prisustvovati današnjoj sjednici. Odbornici koji su napustili Pokret Evropa sad sastali su se sinoć sa kolegama iz Pokreta kako bi dogovorili dalje funkcionisanje vlasti u Glavnom gradu. Nakon sastanka Vasilije Čarapić iz PES-a je saopštio da će se pregovori nastaviti i tvrdi da nema krize vlasti u Glavnom gradu.

“Mi smo ispred kluba pokrenuli inicijativu prema predsjednici skupštine da se sjednica odloži. Mi nećemo prisustvovati sve dok ne budu ovi dogovori završeni, tako da mislim da, što se naša tiče, naš klub neće biti danas na sjednici”, kazao je Radović.

Istakao je da su imali jedan razgovor sa gradonačelnicom koji je “bio sa naše strane ocijenjen jako uspješnim”.

“Ono što mi možemo, i ponovno naglašavam, što možemo istaći, to je da se mi ne bavimo ovim funkcijama, ne bavimo se raspodjelom za sada niti smo davali nekakvu ponudu, niti o tome pričali. Pregovori će teći ovih dana, intenzivno, u komunikaciji klubova i pojedinačno, tako da će biti u kontinuitetu”, naveo je Radović.

Nakon sinoćnjeg sastanka Vasilije Čarapić je saopštio da će se pregovori nastaviti.

“Mislim da se pregovori dalje nastaviti. Ne bih se sada izjašnjavao detaljima, budući da, eto, dogovorili smo se sa partnerima da usaglašavamo izjave, onda kada sve bude gotovo, tako da u ovom trenutku nemamo značajnih vijesti za javnost”, istakao je Čarapić, prenio je RTCG.

Vasilije Čarapić uvjerava da nema krize vlasti u Glavnom gradu.

“Nastaviće servisi da funkcionišu”, poručio je Čarapić.

Sastanaku je sinoć prisustvovala i gradonačelnica Glavnog grada Olivera Injac.

IZVORcdm
Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite