16.8 C
Podgorica
Srijeda, 21 Februara, 2024
spot_img

Bečić: Neka žrtva predaka koji su stvrali državu bude motivacija da je sebično čuvamo

- Marketing -spot_imgspot_img

U ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, svim građankama i građanima čestitam najsvjetliji datum koji nas okuplja u vječnom idealu slobode, 13. jul- Dan državnosti Crne Gore, poručio je lider Demokrata Aleksa Bečić.

“Toliko je datuma u našoj slavnoj istoriji koje sa ponosom obilježavamo, ali 13. jul je simbol otpora i slobodarskog duha našeg naroda, to je prvi ustanak u porobljenoj Evropi koji je podstakao na masovni otpor fašizmu. Dan kada se prisjećamo dvije najvažnije stranice u knjizi naše istorije, prva je sticanje državne nezavisnosti na Berlinskom kongresu 1878. godine, a druga paljenje jedne od prvih baklji slobode u porobljenoj Evropi i borbi protiv okupatora 1941. godine”, naveo je Bečić u čestitci.

U ovim izazovnim vremenima, po njegovim riječima, “naša sveta dužnost je da taj ideal slobode sačuvamo”.

“U znak zahvalnosti našim precima koji su za taj ideal položili svoje živote, a da bi ih se mi danas sjećali u miru. Moderna porodica evropskih zemalja upravo je nastala na antifašističkoj borbi naših naroda. Zato i današnje, izazove modernog društva, možemo pobijediti isključivo zajedno, ujedinjeni oko istog cilja, očuvanja mira i omogućavanja bolje zajedničke budućnosti, bez ratova, bola i patnji”, dodao je.

Neka nam žrtva naših predaka, kako ističe, “koji su stvarali našu državu, bude motivacija da je sebično čuvamo”.

“Da njom ne vladamo već da joj služimo i da je sebično čuvamo ali i unapređujemo za generacije kojima je ostavljamo. U to ime, još jednom svim građankama i građanima čestitam 13. jul – Dan državnosti naše zajedničke kuće i jedine otadžbine Crne Gore”, poručio je bečić.

Izvor:CDM

- Advertisement -spot_img
Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite