10.9 C
Podgorica
Petak, 1 Marta, 2024
spot_img

Bečić: Naša podrška neće izostati na putu sticanja znanja, edukacije i socijalizacije

Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore, povodom prvog dana škole, svim mališanima čestita početak školovanja i nove školske godine.

“Dragi školarci, na početku ste posebnog razdoblja u vašim životima, razdoblja koje će obilježiti velika prijateljstva, nova saznanja i radosti učenja a mi smo tu da vam taj put učinimo što lakšim, ljepšim i uspješnijim što nam je i bio imperativ 27. maja 2021. godine”, naveo je Bečić.

Tog dana, dodaje, Skupština Crne Gore je usvojila izmjene i dopune Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti koje su predvidjele uvođenje dječijeg dodatka za svu djecu dok su za učenike osnovnih škola obezbijeđeni besplatni udžbenici.

“Ovo majsko zasijedanje Skupštine Crne Gore, dok sam njome predsjedavao, i na koje sam posebno ponosan, učinilo je da ova sjednica ostane upamćena kao jedna od najljepših jer su na njoj postignuti izuzetni rezultati za našu djecu. Rezultat, koji nas je sve podsjetio zašto smo tu i zašto se bavimo ovim poslom, i vijest od izuzetnog značaja, kako za naše mališane, tako i za roditelje. Mališanima smo pokazali da smo tu, da naša podrška neće izostati na putu sticanja znanja, edukacije i socijalizacije, a roditeljima smo, sa druge strane, pokušali da uzvratimo povjerenje koje su nam dali jer su stali na stranu napretka i boljitka evropske Crne Gore i svih njenih građanki i građana”, navodi Bečić.

Zatim je zaključio.

“Sa željom da nesebično usvajate znanja kao i da vaše školske klupe zabilježe najljepše đačke uspomene, koristim priliku da svim roditeljima, mališanima i prosvjetnim radnicima poželim uspješan i radostan početak školske godine”, zaključio je Bečić.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite