11.9 C
Podgorica
Petak, 1 Marta, 2024
spot_img

Bar: U petak književno veče mladih talenata

Internacionalna kulturna asocijacija ,,IKA” u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu Opštine Bar u petak 4. novembra u 18 sati u dvorcu Kralja Nikole organizuje književno veče za djecu i mlade književne stvaraoce – talente do 18 godina.

Riječ je o dvadesetoj  književnoj večeri u okviru manifestacije ,, Afirmišimo mlade crnogorske književne stvaraoce do 18 godina” .

-Manifestacija se prvi put realizuje na ovom nivou i do sada je održana  u 19 crnogorskih opština.

Prijavilo se i već učestvovalo oko 300 djece – mladih književnih stvaralaca – talenata sa svojim autorskim pjesmama i kratkim pričama.

Za književno veče u Baru prijavilo se 15 učesnika sa svojim autorskim pjesmama i kratkim pričama koje će pregledati tročlani žiri i proglasiti dobitnike prvog, drugog i trećeg mjesta, kao i najboljeg interpretatora-saopštio je za Feral.bar književnik i književni kritičar Veljko Veljović, predsjednik Internacionalne kulturne asocijacije ,,IKA”.

Pobjednik  večeri, dodao je,  predstavljaće opštinu Bar na finalnoj manifestaciji 20. novembra u podgoričkom KIC-u ,,Budo Tomović “, gdje će nastupiti najbolji učesnici iz 25 crnogorskih opština.

-Tom prilikom žiri sastavljen od afirmisanih književnika i književnih kritičara proglasiće najtalentovanijeg mladog književnog stvaraoca do 18 godina u 2022.-naveo je Veljović. 

Izvor: FERAL

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite