24.7 C
Podgorica
Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img

Anđušić: Grupi vječitih gubitnika, koja inicira smjenu predsjednika, nema svrhe objašnjavati da Ustav nije prekršen

Kada smo saznali da je neminovno održavanje vanrednih izbora, nijesmo ni pretpostavljali da će među našim oponentima zavladati baš toliki strah, saopštio je Mihailo Anđušić, poslanik DPS-a u Skupštini.

Oponenti DPS-a, kako je rekao, ne samo što na sve načine pokušavaju pobjeći od suda građana, “već još jednom izvode očajničku tačku, šibicarski blef nedostojan i politike na nivou mjesne zajednice, viđen već toliko puta.”

Kao i prošle godine, opet u septembru, ko zna koji već put iniciraju smjenu predsjednika države, ističe Anđušić.

“I ovog puta, već po navici, grupa vječitih gubitnika poziva se na Ustav.

Da nijesu u pitanju neznalice i potpuno neuki ljudi, koje je silom prilika – u nedostatku sposobnijih – zapalo da se pitaju u strankama koje vode, onda bi imalo svrhe objašnjavati im da Ustav nije prekršen.

Da nijesu u pitanju klasični diletanti, onda bi imalo svrhe i pojasniti im elementarnu stvar – da Skupština nema ovlašćenje da smjenjuje predsjednika države, već da njegove poteze cijeni Ustavni sud.

Da nijesu u pitanju neodgovorni populisti i neznaveni marginalci, onda bi imalo svrhe podsjetiti ih da su upravo sopstvenim činjenjem na urušavanju sistema doveli do toga da Crna Gora više nema ni funkcionalan Ustavni sud.

Ali, kako je riječ o frustriranim i neostvarenim luzerima i politički impotentnim akterima, svjesnim podrške koju Đukanović ima, onda nema potrebe da im se pojašnjava bilo šta.

Tek koaliciju putinofila i marginalaca sa ivice cenzusa čekamo 30. septembra – čisto da vidimo ko smije pred građane, a kome je jedino što umije i zna – bježanija”, zaključuje Anđušić.

POLITIKAAnđušić: Grupi vječitih gubitnika, koja inicira smjenu predsjednika, nema svrhe objašnjavati da...
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Podnijeta prijava zbog bespravne sječe u Bijelom Polju

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima nastavlja sa borbom protiv bespravnih sječa, a intenzivirane kontrole terena daju iz dana u dan sve bolje rezultate,...

Porfirije i Joanikije primili Nikolu Rokvića nakon hodočašća: Crkva će uvijek podržavati ovakve pregaoce

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije primio je juče u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu Nikolu Rokvića, članove njegove porodice i najbliže saradnike. Odmah po...

FOTO: Knežević obavijestio Čađenovića da je zabranu Belivuku i Miljkoviću skinuo menadžment Uprave policije

Bivši pomoćnik direktora Uprave policije Dejan Knežević, obavijestio je svojevremeno bivšeg specijalnog tužioca Sašu Čađenovića o tome da su zabranu ulaska u Crnu Goru...

Ministarstvo zdravlja pokreće izradu studije izvodljivosti za Univerzitetski klinički centar uz podršku FASEP granta

Ministarstvo zdravlja Crne Gore pokrenulo je izradu Studije izvodljivosti za izgradnju novog Univerzitetskog kliničkog centra, koji će biti finansiran putem FASEP granta (fonds d’études...
Ne propustite