19.9 C
Podgorica
Subota, 13 Aprila, 2024
spot_img

“Amfilohijeva politika usmjerena ka degradaciji CG”

Suština politike koju vodi mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije nije usmjerena ka prosperitetu Crne Gore nego degradaciji i devastaciji državne nezavisnosti, smatra pravnik i istoričar Novak Adžić. To, kako kaže, potvrđuju i njegove izjave.

Izjave mitropolita i svestenštva Srpske pravoslavne crkve za pravnika i istoričara Novaka Adžića nijesu iznenađenje. Cilj je, kaže, jasan – negacija države Crne Gore i njene nacije.

“Suština politike koju vodi mitropolit Amfilohije koji je lider političko, ideološko klerikalnih socijalnih i litija u Crnoj Gori nije usmjerena ka prosperitetu Crne Gore nego ka degradaciji i devastaciji državne nezavisnosti Crne Gore jer je on onaj ideolog koji je podržavao apsolutno uništenje države, koji je naciju nakotom i kopiladima nazivao. On je vođa litija koji promoviše vođu četničkog pokreta Dražu Mihajlovića što znači da vođa litija determiniše suštinu ‘pokreta koji vodi”, ocjenjuje Adžić.

Oštre izjave mitropolita Amfilohija javnost je imala prilike da čuje i ranije.

Adžić, međutim, kaže da mitropolit Amfilohoje nije nasljednik već uzurpator trona Svetog Petra Cetinjskog.

“Njegove kletve i parodiju koju pravi u odnosu koju pravi u odnosu na poslanice Svetog Petra nemaju utemeljenje. Mitropolit SPC Amlfilohije je ličnost koja nikad nije prznala crnogorsku državu i naciju jer je smatra privremenom i prolaznom tvorevinom i u tom smislu je dosljedan evo 30 godina, što znači da njegove kletve podrazumijevaju neprijateljski odnos prema Crnoj Gori koju on ne doživljava kao svoju domovinu”, kazao je Adžić za TVCG.

Ipak, Adžić vjeruje da će se Crna Gora oduprijeti ponovnom pokušaju pretvaranja u, kako kaže, feud velike Srbije i da neće dozvoliti da se ponovi repriza 1918.

Izvor: RTCG

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite