18.9 C
Podgorica
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024
spot_img

Amfilohije: Vlada da potvrdi da je narodna, ili da se skine sa grbače

U više crnogorskih gradova i večeras se održavaju molebani i litije koje Mitropolija crnogorsko primorska i vjernici organizuju u znak protesta protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Vjernici su se okupili i u Tivtu, a litiju je predvodio mitropolit MCP Amfilohije.

On je ponovio da je MCP tražila od Vlade i od Skupštine da ne usvajaju Zakon o slobodi vjeroispovijesti, “jer je to zasnivanje Crne Gore na duhu bogoubistva i bratoubistva”.

Čak se ni bezbožnici poslije Drugog svjetskog rata nisu usudili da ovo čine, čime se unižavaju svi koji vjeruju i vidi se da je ogromna većina naroda protiv tog bezakonja. Narod poziva ovu vlast, koja kaže da je narodna, da se ukloni ovaj anticrkveni i antinarodni zakon. Ako posluša narod – potvrdiće da je narodna vlast. Ako insistira na bezakonju – ja kao mitropolit kažem: Dolje bezakona vlada! Ako je narodna – neka to potvrdi! U suprotnom – neka se skine sa narodne grbače – poručio jeAmfilohije.

On je istakao da se njihov glas čuje na svim stranama svijeta.

Sva Crkva Božija Istoka i Zapada je protiv ovog bezakonja. Mi smo protiv bezakonja, a ne protiv zakona. Tražimo od vlasti da nas oslobodi tog bezakonja. Кad nam se skine ovaj bogoubilački i bratoubilački zakon s vrata – možemo bratski da se zagrlimo – svi zajedno, bez obzira na vjeru – poručio je mitropolit MCP.

RTCG

 

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite