32.9 C
Podgorica
Nedjelja, 23 Juna, 2024
spot_img

Amfilohije: Predsjednik i premijer da povuku Zakon

Mitropolit kijevski Onufrije predvodi litiju ulicama Podgorice. Prethodno je Onufrije sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem i više arhijereja Ukrajinske pravoslavne crkve Moskovske patrijaršije i Srpske pravoslavne crkve (SPC) služio liturgiju u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije pozvao je danas predsjednika i premijera Crne Gore da povuku Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

“Zahtijevamo od predsjednika i premijera da radi svog i obraza Crne Gore povuku onaj bezbožni zakon. Nadamo se da će to uraditi ako hoće da u istoriji budu upamćeni kao časni ljudi”, rekao je Amfilohije.

Mitropolit kijevski Onufrije je kazao je nakon današnje liturgije da je Crna Gora interesantna država koja je u svijetu poznata po živopisnoj prirodi, bogatoj kulturi i izuzetnoj arhitekturi iz raznih epoha.

Poznata je, kaže, i po dobrim i hrabrim ljudima koji su oduvijek čuvali pravoslavnu vjeru.

Foto: RTCG.me Foto: RTCG.me

“U Crnoj Gori postoje mnoge drevne svetinje. Mitropolija nosi spasiteljsku misiju i svijetu je pokazala mnoge svetinje među kojima su Sveti Vasilije, Sveti Petar Cetinjski i mnogo drugo. Posebno mjesto nosi Sveti Simeon Mirotočivi. Njegovo duhovno naslijeđe je važo za sve slovenske narode”, rekao je kijevski mitropolit.

Foto: RTCG.me Foto: RTCG.me

Litija će ići od Hrama Hristovog Vaskrsenja do manastira na Nemanjinom gradu.

Organizovanim grupama iz regiona koji budu pokušali da uđu u Crnu Goru da bi prisutvovali današnjem protestu koji u Podgorici organizuje Srpska pravoslavna crkva neće biti dozvoljen prelazak granice, piše Pobjeda.

GLAVNAAmfilohije: Predsjednik i premijer da povuku Zakon
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Fakultet za crnogorski jezik i književnost ugostio slovačkog ambasadora

Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK) juče je ugostio Borisa Gandela, ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori. Sastanak kojem je prisustvovao i savjetnik...

Šimun: Pregovaramo, pacijenti će moći da obave transplantacije; Stanojević: Puni smo optimizma

Pacijenti koji čekaju transplantaciju planirali su jutros protest ispred Ministarstva zdravlja u Podgorici, ali su odustali od njega nakon što ih je ministar zdravlja...

Počinje ljeto: Sjutra će dan trajati 15 sati i 35 minuta

Sjutra je ljetnja dugodnevica, koja predstavlja najduži dan u godini i označava početak ljeta. Tada Sunčevi zraci padaju pod pravim uglom na sjeverni povratnik i...

Međunarodni kraft festival 21. i 22. u Budvi: Susret crnogorskih i evropskih proizvođača

Međunarodni „Craft Sea Fest“ biće održan 21. i 22. juna u Budvi, u coworking space-u „ITBranchHouse“ u Tre Canne. Na ovom festivalu proizvode će...
Ne propustite