34.2 C
Podgorica
Petak, 19 Jula, 2024
spot_img

Amfilohije: Predsjednik i premijer da povuku Zakon

Mitropolit kijevski Onufrije predvodi litiju ulicama Podgorice. Prethodno je Onufrije sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem i više arhijereja Ukrajinske pravoslavne crkve Moskovske patrijaršije i Srpske pravoslavne crkve (SPC) služio liturgiju u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije pozvao je danas predsjednika i premijera Crne Gore da povuku Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

“Zahtijevamo od predsjednika i premijera da radi svog i obraza Crne Gore povuku onaj bezbožni zakon. Nadamo se da će to uraditi ako hoće da u istoriji budu upamćeni kao časni ljudi”, rekao je Amfilohije.

Mitropolit kijevski Onufrije je kazao je nakon današnje liturgije da je Crna Gora interesantna država koja je u svijetu poznata po živopisnoj prirodi, bogatoj kulturi i izuzetnoj arhitekturi iz raznih epoha.

Poznata je, kaže, i po dobrim i hrabrim ljudima koji su oduvijek čuvali pravoslavnu vjeru.

Foto: RTCG.me Foto: RTCG.me

“U Crnoj Gori postoje mnoge drevne svetinje. Mitropolija nosi spasiteljsku misiju i svijetu je pokazala mnoge svetinje među kojima su Sveti Vasilije, Sveti Petar Cetinjski i mnogo drugo. Posebno mjesto nosi Sveti Simeon Mirotočivi. Njegovo duhovno naslijeđe je važo za sve slovenske narode”, rekao je kijevski mitropolit.

Foto: RTCG.me Foto: RTCG.me

Litija će ići od Hrama Hristovog Vaskrsenja do manastira na Nemanjinom gradu.

Organizovanim grupama iz regiona koji budu pokušali da uđu u Crnu Goru da bi prisutvovali današnjem protestu koji u Podgorici organizuje Srpska pravoslavna crkva neće biti dozvoljen prelazak granice, piše Pobjeda.

GLAVNAAmfilohije: Predsjednik i premijer da povuku Zakon
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite