9 C
Podgorica
Srijeda, 21 Februara, 2024
spot_img

Amfilohije nastavio da vrijeđa: Ovi naši sad montenegrini, kako ih ja zovem, imaju neku drugu filozofiju, neka im Bog bude na pameti

- Marketing -spot_imgspot_img

Mitropolit SPC Amfilohije izjavio je danas da je očekivao da na pomenu Pavlu Bulatoviću danas u Rovcima bude i ministar odbrane Crne Gore, jer je Bulatović bio ministar ondašnje savezne države, prenijeli su podgorički mediji.

Dobro, ovi naši sad montenegrini, kako ih ja zovem, imaju neku drugu filozofiju, neka im Bog bude na pameti i na razumu. Ali sramno je i stidno, da danas ovdje nije ministar odbrane Crne Gore. Sramota! Njegova sramota i sramota ove Crne Gore, ali još veća čast Rovčaninu Pavlu Bulatoviću, velikom i divnom i časnom Rovčaninu i Srbinu i ministru. Bog da ga upokoji“,rekao je Amfilohije.

On je dodaoda je Pavle Bulatović, savezni minister odbrane koji je ubijen prije 20 godina, časan i čestiti Rovčanin koji je nevino postradao, da se ni danas ne zna od čije ruke.

“Ali Bog znade i stradalnike i zločince, a Pavle će ostati zapisan u pamćenju ovoga naroda kao nevina žrtva”, rekao je on.

Amfilohije je služio parastos kome je prisustvovao i Aleksandar Vulin, ministar odbrane Srbije, i Vladimir Božović, ambasador Srbije u Crnoj Gori.

Vulin je predvodio delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koja je danas položila vijenac i prisustvovala pomenu u Rovcima kod Kolašina u Crnoj Gori kod spomenika Pavlu Bulatoviću, saveznom ministru odbrane SR Jugoslavije, koji je ubijen prije 20 godina u atentatu u Beogradu.

Srpski minister odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas povodom odluke crnogorskih vlasti da mu ne dozvole da u Crnu Goru udje u vojnoj uniformi da je srpska uniforma je problem u Crnoj Gori, isto je u Hrvatskoj.

 

- Advertisement -spot_img
Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite