11 C
Podgorica
Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img

Amfilohije: Molim se Bogu da se naš dobri Duško Marković urazumi

“Ova grupa koja je sada na vlasti je objavila rat Bogu i to je duboko zaboljelo narod. Molim se Bogu da se naš dobri Duško Marković urazumi, ipak je on razboritiji od onoga koji mu je glavni”, izjavio je mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije večeras u Pljevljima.

Poručio je da je “narod prestao da se plaši” i još jednom žestoko kritikovao predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

“Ja sam podnio prijavu sadašnjem predsjedniku Skupštine Crne Gore (Ivanu) Brajoviću, a poslije je dostavio i predsjedniku države i predsjedniku Vlade, da ova Crkva Božja postoji ovdje od vremena cara Konstantina, kao što i jeste. Ovaj nesrećnik naš, koji je predsjednik Crne Gore (Milo Đukanović), on stvara svoju autofekalnu, kako je ja nazivam… Nego šta je nego autofekalna kad jedan bezbožnik nekršteni stvara svoju crkvu? Toga nigdje u svijetu nije bilo. Narod u Crnoj Gori je zato darnut u živac. Ja to tako osjećam. Niko nije podstakao ni vas da danas hodate po ovom snijegu, nego je narod darnut u živac, u njegovo biće. Mnogo šta je pretrpio, naročito od 1945, i na kraju su, očevidno, pukla trpila. I što je najvažnije, narod je prestao da se plaši”- poručio je on

“Mojkovac je ‘moj kovani novac’ kralja Uroša Nemanjića. Kako ćemo njega da izbrišemo. Neka mi oprosti naš dobri premijer Marković. Daj Bože da se urazumi. Ipak je on, imam utisak razboritiji od ovoga koji je glavni. Nek mu Bog bude na pomoći. Dvadeset i tri pratioca su ga pratili sad tamo u Majami, da se provodi za Novu godinu. Ko to plaća?”, pitao je Amfilohije.

Kako je dodao, poželio je da mu “Bog podari razuma”.

“Ima još vremena da se pokaje. Bez pokajanja nema spasenja. I hvala Bogu da se naš narod vratio Božjoj istini. Ovo je udar na Boga, na svetinju. To je ono što je duboko zabojlelo narod. E, ne može se protiv Boga ratovati. Oni su objavili rat i Bogu, ova grupa koja je sad na vlasti”, rekao je Amfilohije.

izvor: ANTENAM

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite