11 C
Podgorica
Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img

Amfilohije: Hramovi pripadaju državi CG, niko ih neće odavde ponijeti

Mitropolit Crnogorsko-primorski SPC Amfilohije, kazao je danas da hramovi pripradaju Crnoj Gori i da ih niko neće ponijeti odavde.

Obnovljeni su stotine hramova, sagrađena dva najveća hrama u istoriji Crne Gore, Hram Vaskrsenja i Jovana Vladimira, sad to poništavati i svojatati sebi, šta to znači?! Manastir Morača, Đurđevi Stupovi, ova crkva Svetoga Đorđa, kažu pripada vlasti, kojoj vlasti?! Ko sve nije ovdje vladao! Narod je sve gradio za Boga, svoju dušu. To su hramovi Božiji, Hristovi, Svetoga Velikomučenika Georgija, njima pripadaju, onima koji ih obnavljaju, koji se mole u tim hramovima, pričešćuju Tijelom i Krvlju Božijom. Naravno, pripadaju i ovoj državi Crnoj Gori, to se podrazumjeva. Niko iz Crne Gore nije ih micao, niti će ih ponijeti odavde.“ – rekao je Mitropolit SPC u Crnoj Gori Amfilohije nakon službe u Crkvi Svetog Đorđa pod Goricom

On je kazao da niko nema pravo da mrzi brata svoga…

Tako je bilo za vrijeme Kraljevine Crne Gore, a sad to pretvaraju u mržnju među Srbima i Crnogorcima, među braćom. Jedna majka rodi jednoga koji se kaže da je Srbin, a drugi Crnogorac. Ima pravo svako da se deklariše kako hoće, ali nema pravo da mrzi svoga brata. Ne može država da podržava takvu mržnju i na tome gradi budućnost naroda.“ – kazao je Amfilohije, prenosi mitropolija.com.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite