16.8 C
Podgorica
Srijeda, 21 Februara, 2024
spot_img

Akcija „Štek“: Zaplijenjeno preko kilogram heroina; uhapšen osumnjičeni

- Marketing -spot_imgspot_img

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala – Odsjek za borbu protiv droge su juče, u saradnji sa Regionalnim centrom bezbjednosti “Centar” – Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, u sklopu policijske akcije kodnog naziva “Štek”, zaplijenili preko kilogram opojne droge heroin u Podgorici, saopšteno je iz Uprave policije.

“Postupajući po nalogu nadležnog sudije za istragu, policijski službenici su izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi lice F.U. (31) državljanin Republike Albanije. 

Prilikom pretresa pripadnici policije su pronašli i oduzeli dva veća i tri manja pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije svijetlo braon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin, ukupne težine oko 1,15 kg”, navodi se u saopštenju.

Kriminalistička obrada, dodaju, upućuje na sumnju da je F.U. imao namjeru da navedenu opojnu drogu stavi u dalji tzv. ulični promet na području Podgorice.

“Procijenjena vrijednost zaplijenjene droge u uličnom prometu je oko 25.000 eura. 

Po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici F.U. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, navodi se u saopštenju.

- Advertisement -spot_img
Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite