16.9 C
Podgorica
Subota, 18 Maja, 2024
spot_img

Adžić iz Brisela: Podrška za nastavak snažnije borbe protiv kriminala i korupcije, ne želi o Izvještaju EK

Očekujem u Izvještaju Evropske komisije (EK) o napretku Crne Gore da će rezultati borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije biti konstatovani i da ćemo dobiti pozitivne signale i ocjene na ono što smo radili u prethodnom periodu, kazao je za TVCG ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

“Ogromno zadovoljstvo je bilo boraviti ovih dana u Briselu i čuti sve te ohrabrujuće poruke i čuti svo zapažanje i vrednovanje sa njihove strane u odnosu na rezultate koje smo ostvarili, prije svega u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije”, kazao je Adžić.

Zahvalio je komesaru Evropske unije (EU) za proširenje Oliveru Varheljiju i svima iz Brisela na podršci.

“Poslali su jasne poruke da u ovom procesu nijesmo sami. Imamo njihovu podršku da nastavimo još snažnije borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i u tom kontekstu rezultati su vidljivi. Očekujem i u Izvještaju da će to biti konstatovano i da ćemo dobiti pozitivne signale i ocjene na ono što smo radili u prethodnom periodu”, istakao je Adžić.

Adžić nije htio detaljnije da komentariše Izvještaj EK o napretku Crne Gore.

“Mi ćemo tek za nekih 10-ak dana biti preliminarno upoznati sa tim izvještajem. A kao država još kasnije. U ovom momentu ne bih govorio o rezultatima Izvještaja, ali očekujem da će ono što se odnosi na resor koji ja pokrivam i oblasti za koje sam nadležan biti pozitivan”, dodao je Adžić.

Ističe da je potpisivanje sporazuma ogroman iskorak.

“Svako potpisivanje bilo kojeg sporazuma ili aranžmana je korak bliže ka ulasku Crne Gore u EU i pokazatelj da je peroces živ i da je naše nastojanje da ispunimo sve zadate obaveze opravdano i da užurbanim koracima moramo nastaviti da što prije završimo ovaj proces i da postanemo punopravna članica EU”, ocijenio je Adžić.

Adžić je najavio boravak delegacije EK i svih članica koje su u mreži za migracije u Crnoj Gori.

“Taj susret će se desiti krajem oktobra. To će biti jedan pokazatelj da nijesmo zemlja koja samo prima direktive, već da zajednički učestvujejmo, radimo i sprovodimo politiku EU”, zaključio je Adžić.

Posljednje vijesti
Ne propustite