34.9 C
Podgorica
Četvrtak, 18 Jula, 2024
spot_img

Abazović: Cilj nam je da otvorimo Ekonomsku kuću u Srbiji

Vlada Crne Gore danas zasijeda, a polemika ministara je počela sa pola sata kašnjenja.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović saopštio je da su radnje na organizaciji popisa koji je zakazan intenzivirane.

“Ova Vlada to treba da isprati do kraja”, ocjenjuje Damjanović.

Abazović je, komentarišući non paper, kazao da u poglavlju 23 kaskamo zbog “nedonošenja ozbiljnih političkih odluka u oblasti pravosuđa”.

“Kad je u pitanju poglavlje 24, policijska saradnja je tretirana kao odlična, saradnja s Eruropolom je perfektna. Kad je riječ o otvaranju borbe protiv organizovanog kriminala svaki segment je u progresu, a naša ocjena je “excellent””, tvrdi Abazović i dodaje da su to činjenice.

Non – paper, u trenutnom obliku, ipak, nije zvaničan dokument i tek na sljedećoj sjednici Savjeta Evropske unije biće ozvaničen, zbog čega je ukazano da se treba sačekati trenutak kada će dokument biti oficijalan.

“Trenutno je 88 hiljada turista u Crnoj Gori, odnosno broj noćenja je 34 odsto veći nego 2019., što se može sagledati kao rekorda zabilježenost posjećenosti Crne Gore kao turističke destinacije”, saopštio je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

Maćej Cervinski, kako je odlučila odlazeća Vlada, biće počasni konzul u Poljskoj, Gdanjsku.

Državno tužilaštvo će se izmjestiti u staru zgradu vlade, saopštio je to ministar pravde Marko Kovač, dodajući da će biti smješteni u 120 kancelarija. 

“Rečeno nam je da će se premjestiti kada to njima bude odgovaralo, pa će to, kako su nam ukazali, najvjerovatnije biti septembar, a mi ćemo nastojati da pomognemo u toj proceduri”, objašnjava Kovač.

Ministar bez portfelja Zoran Miljanić je kazao da prostorije u kojima treba da rade SDT i SPO traže posebne bezbjednosne standarde a koji ne postoje ni u staroj zgradi Vlade.

“Treba da se urade velike prepravke u zgradi da bi se obezbijedili bezbjednosni standardi. Pozivam sve državne institucije da se maksimalno angažuju da bi došlo do rješenja ovog problema”, pojasnio je Miljanić.

Abazović je kazao da očekuje da 3. jula oni riješe pitanje vezano za preseljenje.

Kako je kazao, što se tiče Vlade, prioritet za preseljenje imaju SDT i SPO.

Prema riječima ministra Damjanovića obezbiješena su sredstva za Popis, a 3,2 miliona eura namijenjena popisnim komisijama.

“Na ovaj način se stvara obaveza da neka naredna Vlada koje bude formirana, sprovede ovu aktivnost do kraja”, kazao je on.

 Vlada je usvojila i prijedlog statuta JU Muzej savremene umjetnosti Crne Gore.

Abazović je kazao da im je cilj da otvore Ekonomsku kuću u Srbiji.

ANTENAM

POLITIKAAbazović: Cilj nam je da otvorimo Ekonomsku kuću u Srbiji
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite