24.8 C
Podgorica
Srijeda, 12 Juna, 2024
spot_img

Abazović: Ambicija da se 2024. nastavi dalja izgradnja autoputa; Damjanović: Nekoliko kompanija najavilo da bi željeli da budu dio projekta

U toku je sjednica Vlade Crne Gore.  Sjednicu Vlade pratiće uživo portal CdM.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović rekao je da ambicija da 2024. nastavi se dalja izgradnja autoputa.

“Svako ko može da radi fer biznis na transparentan način je dobrodošao”, rekao je Abazović.

Kazao je da vjeruje da će se pojavljivati sve više kompanija koje žele da bud dio projekta nastavka gradnje autoputa.

“Naravno obratićemo pažnju, ne možemo više praviti ugovore gdje nacionalni interes nije u potpunosti zaštićen”, istakao je premijer u tehničkom mandatu.

Damjanović: Nastavak gradnje autoputa najhitniji prioritet, nekoliko kompanija najavilo da bi željeli da budu dio projekta

Ministar finansija, Aleksandar Damjanović saopštio je da su 3. jula imali sastanak sa predstavnicima CRBC o namjeri za saradnju i eventualni nastavak gradnje autoputa. Kazao je da su neke kompanije najavile da bi željeli da budu dio projekta nastavka gradnje autoputa.

“Pošto je određeni broj drugih kompanija najavilo da bi željeli da budu dio ovog projekta, smatramo da obraćanja bilo koje druge kompanije prema ministarstvu moraju da budu predstavljeni na Vladi. Zadužuje se MKI da nastavi razgovore u cilju definisanja potencijalne saradnje. Bez ikakvih obaveza koje namećemo, samo da se zaprimi i ovo interesovanje kao vid davanja značaja nastavku gradnje autoputa što bi trebalo da bude strateški i najhitniji prioritet Crne Gore”, kazao je Damjanović.

Rekao je da se od 13. jula prošle godine, kada je otvoren autoput, malo odmaklo u definisanju i pripremama za nastavak gradnje.

“To se mora preokrenuti. Gubljenje vremena je najveći problem za Crnu Goru. Da li će ova kompanija ili neka druga iz bilo koje države biti naš partner od manjeg je značaja u odnosu na ono što bi trebalo da bude strateški prioritet za nastavak gradnje i povezivanje Srbije i Crne Gore autoputem”, istakao je Damjanović.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović je kazao da je infrastruktura gorući problem.

“Mislim da kasnimo u ovim realizacijama i ne smijemo dozvoliti da prođu decenije dok ne završimo autoput… Doći ćemo u situaciju da nećemo moći da servisiramo naše obaveze”, rekao je Đurović.

Đurović o nesuglasicama sa doMEnom: Poštovaćemo odluku Privrednog suda, biće uložena žalba

Đurović je govoreći o situaciji i nesuglasicama sa kompanijom doMEn vezano za domen .me.

“Mi smatramo da nakon 15 godina što je jedna kompanija koristila taj resurs, ispunjeni svi uslovi da se raspiše tender i prilika da vidimo da li Crna Gora može na bolji način da iskoristi taj resurs i valorizuje sredstva”, rekao je on.

Kazao je da je kompanija doMEn uložila prigovor Privrednom sudu da se ne otvara taj tender. Đurović je rekao da će poštovati odluku Privrednog suda, ali i da će zaštitnici uložiti žalbu.

“Privremenu zabranu otvaranja i daljeg postupa u rekordnom roku je urađeno u Privrednom sudu i pored toga što je zaštitnica imovinskih prava Crne Gore Bojana Ćirović uložila sve relevantne prigovore i uputila da nema potrebe za tim. Nažalost nisu usvojene njene pritužbe i zahtjevi, i argumenti koji su potpuno validni. Poštovaćemo odluku Privrednog suda, jer moramo da se držimo zakona štop ej red. Zaštitnici će uložiti žalbu i nadam se da će vijeeće Privrednog suda razmotriti na drugačiji način argumente koje će predočiti zaštitnica i shvatiti da se u ovom slučaju štiti javni interes Crne Gore”, rekao je Đurović.

Izvor:CDM

EKONOMIJAAbazović: Ambicija da se 2024. nastavi dalja izgradnja autoputa; Damjanović: ...
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

KIC ZETA: Mališani iz vrtića  “Zvezdani vrt” prisustvovali edukativnoj radionici

Mališani iz vrtića  “Zvezdani vrt” prisustvovali su edukativnoj radionici pod nazivom “Reciklaža nije gnjavaža”. Predavači Maja Stojanović i Milica Šanović upoznale su djecu sa osnovnim...

Šimun: Izgradnjom nove bolnice ispisujemo modernu istoriju zdravstva u Pljevljima

Raspisan je tender za izradu tehničke dokumentacije, kao i za izvođenje radova na izgradnji nove Opšte bolnice u Pljevljima po principu ,,projektuj i izgradi”....

Bratić: Smjene 140 direktora obrazovnih ustanova bile zakonite

Kritike na račun mog rada u 42. Vladi Crne Gore dolaze od nevladinih organizacija koje su smještene u zgradi BEMAX-a, a za kupovinu ili...

Neradni dani povodom Kurban Bajrama 16,17. i 18. jun

Povodom predstojećeg vjerskog praznika – Kurban Bajrama, za zaposlene islamske vjeroispovjesti neradni dani su 16, 17. i 18. jun, saopšteno je iz Ministarstva rada...
Ne propustite