16.9 C
Podgorica
Subota, 18 Maja, 2024
spot_img

Piperović: Lambulić i Šuškavčević saslušani par sati nakon incidenta u Ulcinju, inspektor rekao da nisu sumnjivi

Podgoričani Andrija Lambulić (20) i Andrej Šuškavčević (22) saslušani su u ulcinjskoj policiji, par sati nakon što su, kako se sumnja, na mostu ka Adi Bojani pretukli Ulcinjane M.M. (28) i M.N. (22), ali su ih inspektori odmah pustili, uz obrazloženje da nisu sumnjivi, kazao je Vijestima advokat Zoran Piperović, koji je te noći, na poziv rodbine jednog od osumnjičenih pošao u policijsku stanicu.

Iz Uprave policije juče je saopšteno da su identifikovali osumnjičene i raspisali lokalnu potragu za A.L. i A.Š. iz Podgorice, koji se potražuju zbog sumnje da su počinili krivično djelo – nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda.

Oni su, kako se sumnja, palicom i motkom napali dvojicu Ulcinjana, zadajući im više udaraca, naveli su tada iz policije.

“Oštećenima je ukazana ljekarska pomoć, a N.M. su konstatovane teške tjelesne povrede. Policija je o svim preduzetim radnjama obavijestila državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju koji je kvalifikovao navedeno djelo i naložio lišenje slobode osumnjičenih lica”, piše u jučerašnjem saopštenju.

“Tog jutra, u 4.05 došao sam u Odjeljenje bezbjednosti Ulcinj, a zatim su me uputili u kancelariju inspektora Kurpejovića, koji mi je rekao da je uzeo kratke izjave od momaka i da ih pušta jer nemaju veze sa događajem na mostu. Kada sam ga pitao što se dogodilo, rekao mi je i da su dvojica Ulcinjana pretučeni na mostu. Dok smo izlazili, sreo nas je i inspektor Milić, koji je takođe rekao – momci, vi ste slobodni”, rekao je Piperović

Prema njegovim riječima tačno je da su konstatovali u zapisniku da prisustvuje saslušanju, s tim što im je objasnio da ga momci nisu zvali, već da je došao na poziv rodbine.

“U izjavi tog momka piše da ne zna ništa o incidentu na mostu. Niko nije bježao, a ispada da sam ih ja izveo kroz kumin i pobjegao sa njima u Skadar. Momci nisu sakriveni, niti su u Albaniji. U policiji sam se zadržao najviše između šest i sedam minuta, nakon čega su momci pušteni. Kasnije se pojavio snimak”, rekao je Piperović Vijestima.

Posljednje vijesti
Ne propustite