34.2 C
Podgorica
Petak, 19 Jula, 2024
spot_img

SOBNOR položio vijenac na Lazinama: “Odbili da služe okupatoru, goloruki udarili na neprijateljske bajonete”

Delegacija SOBNOR-a položila je vijenac na spomen obilježje na Lazinama povodom obilježavanja 79. godišnjice strijeljanja 52 pripadnika i pripadnice KPJ i SKOJ-a.

“Danas su delegacije SOBNOR-a Crne Gore, Organizacija boraca NOR-a 1941-45. Glavni Grad Podgorica, Danilovgrada, Zete, delagacije političkih partija, tradicionalno 23. jula položile su vijenac na spomen obilježje na Lazinama”, navodi se u saopštenju SOBNOR-a Crne Gore.

U ime opštine Danilovgrad vijenac su položili predsjednik Aleksandar Grgurović i potpredsjednik Duško Stijepović. Ispred SOBNOR-a Crne Gore, to su učinili Radojica Radojević, predsjednik SOBNOR-a Crne Gore, potpredsjednik Aleksandar Maraš, sekretarka Radmila Čagorović i Veljko Kadović, predsjednik OBNOR 1941-1945 Danilovgrad.

Iz SOBNOR-a su poručili da su svečanosti su zajedno prisustvovali, porodice palih boraca i zainteresovani građani koji baštine vrijednosti antifašističke borbe.

“Danas smo se okupili da i ove godine ovog 23. jula odamo dužnu počast poginulim djevojkama i mladićima iz ovog junačkog i slobodarskog kraja, koji su u zoru 23. jula 1944. godine dali svoje živote za slobodu i ljudsko dostojanstvo i koji su bez imalo straha krenuli u smrt. Danas smo se ovdje poklonili njihovim sjenima i djelu, i njima u nezaborav na ovom ponositom mjestu položili cvijeće i odali počast”, saopštio je predsjednik OBNOR 1941-1945 Danilovgrad, Veljko Kadović.

Njihova jedina krivica je, prema riječima Kadovića, bila što su odbili da služe okupatoru, već su goloruki udarili na neprijateljske bajonete ginući za slobodu i dajući živote za svoju rodnu grudu.

“Njima pripada slava i nezaborav, a svima nama, a posebno mladim generacijama ostaje trajna obaveza da čuvamo njihova časna djela. Neka im je vječna je slava”,  poručio je Kadović.

DRUŠTVOSOBNOR položio vijenac na Lazinama: "Odbili da služe okupatoru, goloruki udarili na...
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite