18.1 C
Podgorica
Četvrtak, 29 Februara, 2024
spot_img

Vučić zove Đukanovića da dođe u Srbiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne zna kako će se završiti situacija u Crnoj Gori zbog stupanja na snagu Zakona o slobodi vjeroispovesti. On je naglasio da se nada miru i tvrdi da je spreman da razgovara sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, prenose srpski mediji.

Ima otvoren poziv da dođe u Srbiju”, poručio je Vučić.

Vučić je na današnjoj konferenciji za novinare, odgovarajući na konstataciju da se situacija u Crnoj Gori se ne smiruje, da Zakon o slobodi vjeroispovesti u srijedu stupa na snagu. Na pitanje šta je savjetovao političke lidere Srba, da li se čuo sa crnogorskim kolegom Milom Đukanovićem, i kakav razvoj očekuje, ukazao da crnogorske vlasti situaciju i zakon tumače kao isključivo unutrašnje pitanje.

Nisam se čuo sa Đukanovićem, a uvijek sam spreman da razgovaram o svemu. Kada god bude želio da razgovara sa mnom, spreman sam. Koliko znam, nije trenutno u regionu. Ima otvoren poziv da dođe u posjetu Srbiji. Oni tumače to kao isključivo unutrašnje pitanje. Vidio sam žestoke napade na mene i politiku Srbije, koja je bila dobronamjerna. Iz Đukanovićevog DPS-a i svih njihovih medija”, objasnio je on.

Kazao je da, ako se pogleda kako je sve organizovano nekoliko dana, onda će se sve dobro razumjeti.

Nisam savjetovao ništa političke lidere. Moje je da ih saslušam, da čujem šta oni misle, šta ima meni da kažu. Mogu da im iznesem svoj nešto širi pogled na situaciju, bez ikakvih savjeta. Odavno sam naučio da ne savjetujem nikog”, rekao je Vučić.

On kaže da neće sebi da pridaje značaj time što bilo koga na bilo koji način savjetuje.

Izvor: cdm.me

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite