11.7 C
Podgorica
Nedjelja, 21 Aprila, 2024
spot_img

Tramp: Nikada nećemo dozvoliti Iranu da ima nuklearno oružje

Američki predsjednik Donald Tramp kazao je da američki narod treba da bude zahvalan i srećan  što u sinoćnem napadu nema poginulih i povrijeđen ih Amerikanaca.

Nema povrijeđenih Amerikanaca u sinoćnjem napadu od strane iranskog režima.  Svi naši vojnici su sigurni, a pričinjena je minimalna šteta  našim bazama u Iraku – rekao je Tramp na pres konferenciji u Bijeloj kući..

Rekao je da će danas od NATO-a tražiti da se više uključi u procese na Bliskom istoku.

Govoreći o napadu rekao je da i dalje razmišlja o tome kakao će SAD da odgovore na ovaj napad.

Prošle nedelje smo preduzeli važnu odluku da eliminšemo jednog od najvećih svjetskih terorista Kasema Sulejmanija. On je trenirao teroriste uključujući i Hezbolah i ubio brojne američke vojnike. On je naredio napad na baze sa američkim vojnicima i američku ambasadu. On je nedavno planirao nove napade na američke mete, ali smo ga mi eliminisali. Njegovom eliminacijom smo uklonili veliku prijetnju, to je trebalo da uradimo i ranije – rekao je Tramp.

Američki predsjednik je rekao da će uvesti nove ekonomske sankcije Iranu.

SAD će uvesti nove snažne ekonomske sankcije Iranu koje nećemo ukloniti dok god Iran ne promijeni svoje ponašanje. Pružili smo im milijarde dolara pomoći, a umjesto da nam kažu “hvala”, oni su vikali “smrt Americi” te stvorili pakao u Jemenu, Iraku i Siriji. Iranski režim je čak i unutar svoje države pobio oko 1500 protestanata, a sada taj isti režim nastoji razviti nove projektile – rekao je Trump pa dodao.

Svi moramo postići dogovor s Iranom koji će ih zaustaviti da steknu nuklearno oružje, ali i koji će im omogućiti da postanu velika država. Iran može biti velika država, može prosperirati, ali više ne smije sijati teror po regiji. Danas ću zatražiti od NATO-a da se aktivnije uključi u situaciju na Bliskom Istoku. SAD ima snažnu vojsku, velike, moćne i precizne projektile, čak razvijamo i hipersonične projektile. Ali mi ih ne želimo koristiti – rekao je Tramp.

pobjeda.me

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite