34.2 C
Podgorica
Petak, 19 Jula, 2024
spot_img

Srpska ministarka zdravlja predložila gašenje društvenih mreža na mjesec dana

Ministarka zdravlja Srbije prof. dr Danica Grujičić predložila je ukidanje društvenih mreža Fejsbuk, Tviter, Instagram i Tiktok na određeni period. Ona je dala ovaj predlog nakon dvije stravične tragedije koje su Srbiju zavile u crno, prenosi Blic.

“Možda je potrebno na jedno mjesec dana prekinuti sve i Fejsbuk i instagram i sve ove mreže i TikTok i Tviter. Mjesec dana restarta, neka se vrate nekim normalnim akcijama. Tiktok je u žiži javnosti, ništa nije bolji ni Tviter. Imate ljude koji su frustrirani, koji tu svoju frustraciju, umjesto da odu kod psihologa i lijepo popričaju. Eto poziv mladima, da se opredijele za kliničku psihologiju, dajte da pomognemo zemlji”, rekla je Grujičić za Pink.

Podsjetimo, više djece je ovih dana privedeno na informativni razgovor jer su javno prijetili da će počiniti sličan masakr kao što se 3. maja desio u OŠ “Vladislav Ribnikar”, ili su veličali zločin koji je počinjen.

“Ja samo molim ove koju pišu kojekakve gluposti, sad će da urade ovo ili ono, ili veličaju ubice ili kriminalce, da samo shvate da oni nisu nikakvi opasni ni momci niti fenomenalne djevojke”, rekla je Grujičić.

Grujičić je danas ranije navela da je na Dječju kliniku za neuropsihijatriju juče primljeno četvoro djece od kojih je dvoje imalo ideju da treba nekoga da ubiju, a dvoje da ubije sebe, ali su primjetivši da sa njima nešto nije u redu došli po stručnu pomoć u ovu zdravstvenu ustanovu i zahtijevali da budu hospitalizovani.

“Nemojte slati mrziteljske poruke po mrežama. Možda je trenutak da se sve te mreže ukinu u Srbiji, bar na neko vrijeme. Neko će reći, ona je radikalna uvijek je bila takva, u medicini ako ne postoji hijerarhija i protokoli mi gubimo pacijenta a mi doktori nemamo taj luksuz”, rekla je srpska ministarka zdravlja.

SVIJETREGIONSrpska ministarka zdravlja predložila gašenje društvenih mreža na mjesec dana
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite