32.5 C
Podgorica
Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
spot_img

Spajić: Ko god dođe neće imati pravo glasa 10 godina

Ne postoji država na svijetu koja se lakše odriče od svoje djece nego Crna Gora, kazao je premiojer Milojko Spajić povodom Izmjena zakona o državljanstvu.

On je na konferenciji za novinare organizovanoj povodom rješavanja situacije u Institutu Simo Milošević pojasnio da kroz izmjene Zakona o državljantsvu niko neće moći da dobije pravo glasa 10 godina.

“Mnoge patriote u Crnoj Gori su zabrinuti hoće li preko noći doći novih 700.000 ljudi. Neće biti načina da bilo ko dobije pravo glasa u narednih 10 godina”, tvrdi premijer.

Prema njegovim riječima moraće da plaća poreze u Crnoj Gori, da ima adresu stanovanja u Crnoj Gori, kao i prebivalište i tek tada bi dobio pravo glasa.

On je istakao da smatra da je sramno da se država odriče svoje djece.

“Takvih slučajeva je 100.000. Sramota je da moje dijete ima francusko državljanstvo, a nema crnogorsko. Moji ujaci koji žive u inostranstvu, a rođeni su ovdje imaju isti problem. Ne postoji država na svijetu koja se lakše odriče svoje djece nego Crna Gora. To je po mom mišljenju neviđena sramota”, istakao je Spajić i poručio da Crna Gora treba da se ugleda na druge manje države i vidi kako je tako.

Na pitanje kada se očekuje rekonstrukcija Vlade Spajić je kazao da je koalicioni sporazum sve jasno precizirano.

“Apsolutno nema potrebe za dodatne komentare. Pročitajte sporazum, ako vam odmah nije jasno, biće vam jasno poslije sedmog čitanja”, zaključio je Spajić.

POLITIKASpajić: Ko god dođe neće imati pravo glasa 10 godina
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite