27.8 C
Podgorica
Četvrtak, 25 Jula, 2024
spot_img

Škola u Virpazaru: Djevojčica žrtva vršnjačkog nasilja zbog spota na TikTok-u

Ministarstvu prosvjete i policiji je početkom juna prijavljen slučaj vršnjačkog nasilja u Osnovnoj školi “Jovan Tomašević” u Virpazaru, ali prema navodima roditelja djeteta koje je pretrpjelo maltretiranje – do sada još nije bilo konkretne reakcije nadležnih, piše Feral Bar.

Iz Ministarstva prosvjete portalu Feral.bar zvanično je saopšteno da je slučaj predat na dalje postupanje inspekcijama.

Roditelj, čiji je identitet poznat redakciji tog portala, kaže da je povod maltretiranja njegove ćerke objavljivanje videa na društvenim mrežama.

On tvrdi da direktor škole i razredni starješina odjeljenja u kojem uče djeca koja su mu maltretirali ćerku zataškavaju slučaj.

“Moje dijete je prijavljivalo da je maltetirano, ali nije bilo adekvatnog reagovanja da joj se pomogne i da prestane njeno vrijeđanje. I što se desilo? Na kraju je ono proglašeno krivcem, i sad moram da je vodim kod psihologa da joj stručno pomogne. Treba li da ispišem djecu iz škole i da ih vodim u školu u Sutomore?! Zašto? Zato što u školi neće da je zaštite? I još na kraju svega direktor protiv mene podnosi prijavu policiji jer tražim da mi dijete bude zaštićeno”, izjavio je za portal Feral.bar revoltirani otac učenice virpazarske škole.

O ovom događaju, dodao je, upoznata je barska policija u kojoj je djevojčica u njegovom prisustvu prvog juna dala izjavu, kao i Ministarstvo prosvjete prošle sedmice dopisom koji je proslijeđen elektronskom poštom Direktoratu za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje i vaspitanje.

U policijskom zapisniku, u koji je Feral.bar imao uvid, navodi se da je brat djevojčice objavio na Tik-toku spot sa njenom interpretacijom jedne pjesme „koja nikako nije bila uvredljive sadržine“.

Spot je bio okidač grupi djevojčica iz drugog odjeljenja da započnu podsmijavanje na njen račun koje je, kako je navela, eskaliralo na školskom izletu – uvrede i fizičko uznemiravanje.

Djevojčicu je potom ista grupa presrela na školskom odmoru počela vrijeđati i tražiti fizički sukob, do kojeg zatim i dolazi.

Jedna od djevojčica iz te grupe prijavljuje je direktorici za nanijetu povredu, a na sučeljavanju u upravi škole, dijete koje je maltretirano postaje „jedini krivac“.

U izjavi je navedeno i da je odmah nakon objavljivanja video-materijala, odnosno početka podsmijavanja i izrugivanja, djevojčica dva puta bila na razgovoru kod direktora škole i razrednog starješine djevojčica koje su je uznemiravale, te da joj je rečeno „da će se sve riješiti i da neće biti problema“.

Ministarstvo prosvjete: Na potezu inspekcija

Feral.bar je ovim povodom zatražio komentar od Ministarstva prosvjete (MP).

“Ministarstvo prosvjete je nakon obraćanja roditelja predmet sa pratećom dokumentacijom uputilo Upravi za inspekcijske poslove na dalje postupanje u skladu s nadležnostima”, navodi se u odgovoru Biroa za odnose sa javnošću MP.

FERAL BAR

HRONIKAŠkola u Virpazaru: Djevojčica žrtva vršnjačkog nasilja zbog spota na TikTok-u
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite