34.2 C
Podgorica
Petak, 19 Jula, 2024
spot_img

Šarčević: Nijesam imao tremu, znao sam šta me čeka

Dan nakon najvećeg uspjeha u karijeri Mirko Šarčević doputovao je u svoju domovinu. Rodbina, prijatelji, brojni bokseri i sportski radnici oduševljeni velikim uspjehom mladog takmičara Bokserskog kluba Bijelo Polje napravili su lijep doček za novog šampiona Evrope, koji je ponosno sa zlatom u rukama izašao na podgorički aerodrome, što je bio povod za veliki aplauz.

-Ovo je svakako veliki uspjeh za mene, veoma sam zadovoljan. Ovo je veliki podsticaj za dalji rad, treniranje i prelazak u seniorsku kategoriju – rekao je Šarčević novinarima na podgoričkom aerodromu, nakon što je u Jerevanu osvojio jedinu medalju koja mu je nedostajala u mlađim kategorijama. Šarčević je prošle godine osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za mlade u Sofiji, u kategoriji do 71 kilogram. U karijeri ima i srebrnu medalju, godinu ranije, sa juniorskog Evropskog prvenstva u Gruziji.

U velikom finalu Evropskog prvenstva za mlade savladao je domaćeg takmičara Agvana Aleksijana.

-Ovo mi je bilo treće uzastopno evropsko prvenstvo, tako da sam znao šta me čeka. Iskren da budem nijesam imao tremu, bio sam psihički spreman za sve izazove – samouvjereno je istakao novi šampion Evrope.

Bokser Bijelog Polja na putu do finala eliminisao je i Luiđija Šalova iz Hrvatske, Njemca Stivena Učena Ndouku i Rusa Ramazana Magomedkanova. U finalu se susreo protiv domaćeg takmičara koji je imao podršku pune dvorane. Ali, naš takmičar pokazao je da je spreman za najveće domete.

-Najteži meč je bio protiv ruskog borca, iako je atmosfera u finalu bila baš dobra. Dan prije meča sam pripremio taktiku i samo sam o tome razmišljao – dodao je Šarčević koji se osvrnuo i na doček.

-Mnogo mi znači. Ovo su ljudi koji me podržavaju i koji su uz mene od početka. Hvala svima koji su došli, ali i koji su bili podrška tokom cijelog šampiona – zaključio je Šarčević.

SPORTOSTALI SPORTOVIŠarčević: Nijesam imao tremu, znao sam šta me čeka
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite