18.9 C
Podgorica
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024
spot_img

Pritužba Markovića osnovana

Na jučerašnjoj sjednici Tužilačkog savjeta konstatovao je da je osnovana pritužba premijera Duška Markovića, na rad višeg državnog tužioca u Podgorici Zorana Vučinića, koji je odugovlačio predmet o istrazi korupcije u Urbanističko-građevinskoj inspekciji Ministarstva održivog razvoja i turizma, saopšteno je CdM-u iz Tužilačkog savjeta.

Marković se 1. novembra 2019. godine obratio Tužilačkom savjetu dopisom u vezi sa slučajem korupcije u Urbanističko-građevinskoj inspekciji Ministarstva održivog razvoja i turizma i ukazao da je, uprkos zakonitom, blagovremenom i savjesnom postupanju policije izostala efikasna akcija tužilaštva. Premijer to učinio nakon što je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović podnio ostavku na tu funkciju. Radulović je ostavku podnio nakon štoje objavljen snimak na kome je budvanski investitor Boško Nenezić tvrdio da je građevinskim inspektorima MORT-a Vladanu Juretiću i Zoranu Boškoviću davao novac više puta tokom jula 2018. godine.

Premijer je tada u dopisu Tužilačkom savjetu naveo da je nakon otkrivanja očiglednog postojanja korupcije, kao predsjednik Vlade zatražio detaljnu informaciju o postupanju Uprave policije u konkretnom, i drugim predmetima vezanim za protivzakonito postupanje urbanističko-građevinskih inspektora.

Članovi Tužilačkog savjeta su donijeli stav da je da su tužioci u Kotoru Žarko Pajković i Tanja Čelanović u ovom slučaju radili sve po zakonu, te da je pritužba premijera na taj dio je neosnovana.

Na narednoj sjednici Tužilačkog savjeta koja je zakazana za utorak 14. januara obaviće se izbor kandidata za nove rukovodioce Osnovnog državnog tužilaštva u Baru i reizbor u Kotoru.

“Kandidati za rukovodioca u ODT-a u Baru su tužilac iz Podgorice Vukas Radonjić i Radovan Đurišić, sa kojima je danas na sjednici Tužilačkog savjeta obavljen intervju. Za mjesto rukovodioca u ODT-a Kotor samo se prijavila dosadašnja rukovidteljka Danka Živkovićkazali su CdM-u iz Tužilačkog savjeta.

IZVOR: CDM.ME

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite